Νηστίσιμο Παγωτό Σοκολάτα

Είτε νηστεύετε, είτε ακολουθείτε vegan διατροφή, είτε απλά θέλετε μια πιο υγιεινή επιλογή, το νηστίσιμο παγωτό σοκολάτα είναι η τέλεια λύση!

Πλεονεκτήματα:

  • Γεύση: Πλούσια και σοκολατένια, ικανοποιεί ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
  • Υγιεινό: Χωρίς γαλακτοκομικά και αυγά, είναι ιδανικό για όσους έχουν δυσανεξίες ή αλλεργίες.
  • Εύκολο: Φτιάχνεται με απλά υλικά που μπορείτε να βρείτε εύκολα.
  • Γρήγορο: Η συνταγή είναι γρήγορη και απλή, ιδανική για ζεστές ημέρες.
  • Ποικιλία: Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα υλικά για να δημιουργήσετε τη δική σας μοναδική γεύση.

Συμβουλές:

  • Χρησιμοποιήστε ώριμες μπανάνες για πιο γλυκιά γεύση.
  • Προσθέστε κακάο για πιο έντονη γεύση σοκολάτας.
  • Βάλτε το παγωτό στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες πριν το σερβίρετε.
  • Αφήστε το παγωτό να μαλακώσει για 10-15 λεπτά πριν το σερβίρετε.

Σερβίρισμα:

  • Σερβίρετε το παγωτό σε μπολ ή χωνάκια.
  • Γαρνίρετε με φρούτα, ξηρούς καρπούς ή σιρόπι σοκολάτας.

Συμπέρασμα:

Το νηστίσιμο παγωτό σοκολάτα είναι μια δροσερή, νόστιμη και υγιεινή επιλογή για όλους. Δοκιμάστε το και δροσιστείτε με τον πιο απολαυστικό τρόπο!

Υλικά:

3 μπανάνες (κομμένες σε φέτες)
2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο
2-3 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας κακάο σε σκόνη
και ευχόμαστε 3-4 καρύδια (χοντροκομμένα)

Εκτέλεση:

Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες και τις βάζουμε σε πλαστική σακούλα. Τα αφήνουμε στην κατάψυξη για λίγες ώρες, ώστε να παγώσουν καλά.
Όταν είναι έτοιμα, τα βάζουμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε το μέλι, το φυστικοβούτυρο, τη σκόνη κακάο και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά με διαλείμματα. Λαμβάνουμε ένα παχύρρευστο, κρεμώδες μείγμα, στο οποίο προσθέτουμε αν θέλουμε χοντροκομμένα καρύδια.
Αφήνουμε το παγωτό που έχουμε έτσι στην κατάψυξη να σφίξει λίγο (ώστε να σχηματιστούν μπαλάκια).
Σερβίρουμε με διακόσμηση της επιλογής σας – αλεσμένα καρύδια, βατόμουρα, φράουλες, τρίμματα καρύδας, φλούδες εσπεριδοειδών, αποξηραμένα φρούτα κ.λπ.
Δοκιμάστε και μοιραστείτε.

Καλή Απόλαυση!

Η Συνταγή είναι από το vkusnosbeni

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Παγωτό Βανίλια με 2 Υλικά

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

200 γρ Βανίλια Υποβρύχιο
500 γρ Κρέμα γάλακτος 35 %
1 Βανίλια (προαιρετικά)

Για Διακόσμηση
1 Συσκευασία Μαντολάτο με αποξεραμένα φρούτα
1 Παστέλι Μαλακό

Εκτέλεση

Ενα πανεύκολο γρήγορα και απλό παγωτό βανίλια με δύο υλικά
Ξεκινάμε βάζοντας τη βανίλια υποβρύχιο σε μεταλλικό μπολ για να τη ζεστάνουμε σε μπεν μαρί, θέλουμε απλά να έρθει σε πολύ ρευστή μορφή όχι να κάψει
Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε υγρή μορφή και ανακατέβουμε να ζεσταθούν και να ομογενοποιηθούν αν θέλετε προαιρετικά πάντα πιο έντονη γεύση βανίλιας ρίχνατε και μία βανίλια μαζί αφού ομογενοποιηθούν αποσύρουμε από το μπεν μαρί και το χτυπάμε με το μίξερ 2 λεπτά ίσα-ίσα να ενσωματωθεί Η βανίλια υποβρύχιο με την κρέμα γάλακτος
Βάζουμε το μείγμα σε κανάτα ή μπολ και το αφήνουμε να ωριμάσει ψυγείο τουλάχιστον τέσσερις με πέντε ώρες ή καλύτερα ένα βράδυ

Οταν πλέον έχει κρυώσει και ωριμάσει στο ψυγείο το ρίχνουμε στην παγωτομηχανή και το αφήνουμε να το παγώσει και να αφρατέψει. Από δω και πέρα η διακόσμηση είναι εντελώς στην κρίση του καθενός εγώ επέλεξα να αναμείξω με το παγωτό μαντολάτο με αποξηραμένα
φρούτα αμύγδαλα και παστέλι
Τα κόβω σε μικρά κομμάτια για να τα προσθέσω το παγωτό μόλις είναι έτοιμο έτοιμο το παγωτό μας αφράτο παγωμένο και πεντανόστιμο σας το εγγυώμαι

Το αδειάζετε σε ταπεράκι πασπαλίζοντάς τα κομμάτια από μαντολάτο παστέλι και αμύγδαλα το παστέλι αν χρησιμοποιήσετε επιλέξτε ένα μαλακό διότι σφίγγει στην κατάψυξη
Μπορείτε αν θέλετε και γλυκό κουταλιού βύσσινο που ταιριάζει καταπληκτικά βάζουμε και συντηρούμε κατάψυξη ένα πεντανόστιμο παγωτά και εύκολο που σίγουρα αξίζει να φτιάξετε

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΜαύρη Τούρτα Σοκολάτας
Επόμενο άρθροΧοιρινή τηγανιά με λαχανικά πάνω σε ομελέτα