Νουγκαντίνα Σοκολάτα

Λαχταριστή Νουγκαντίνα Σοκολάτα με φουντούκι. Μια συνταγή για ένα λαχταριστό γλυκό που σίγουρα θα σας αποζημιώσει, εσάς και τους καλεσμένους σας

Συστατικά

Βάση
4 ασπράδια αυγών
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι τύπου 400
125 γρ αλεσμένα καβουρδισμένα φουντούκια
100 γρ μέλι

Γέμιση φουντουκιου
4 κρόκοι αυγών
1 αυγό
2 κουταλιές μέλι
1 ζάχαρη βανίλιας
50 ml γάλα
50 γρ σοκολάτα
50 γρ αλεσμένα καβουρδισμένα φουντούκια

Γλασο
125 g σοκολάτα
100 μλ κρέμα γάλακτος

Παρασκευή

Βάση

Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος τον πάτο μιας φόρμας τσερκι διαμέτρου 20 εκ., με βουτυρωμένες πλευρές της φόρμας.
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι μέχρι να σφίξουν.
Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Με ένα σύρμα ανακατεύουμε τα αλεσμένα φουντούκια και τέλος ανακατεύουμε το μέλι.
Αμέσως μοιράζετε το μείγμα ομοιόμορφα στον πάτο της φόρμας.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Η κρούστα πρέπει να ροδίσει όμορφα.
Βγάζουμε την ψημένη κρούστα από τη φόρμα μαζί με το λαδόκολλα, την αναποδογυρίζουμε σε ένα ταψί και αφαιρούμε απαλά το λαδόκολλα.
Όταν κρυώσει κόβουμε οριζόντια με κορδόνι ώστε να πάρουμε δύο ίσες κρούστες.

Γέμιση φουντουκιού
Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών, το αυγό, το μέλι και τη ζάχαρη βανίλια bourbon για λίγο με ένα μίξερ ή ένα σύρμα σε ένα μπολ, να ενωθούν.
Προσθέτουμε το γάλα και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, μέχρι να αρχίσει να πήζει η μάζα (περίπου 5 λεπτά).
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να σταματήσει να πήξει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε για άλλα 5 λεπτά, αποσύροντας
κατά διαστήματα από τη φωτιά. Θα πρέπει να πάρετε μια λεία μάζα με υφή σαν πηχτή πουτίγκα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σπασμένη σοκολάτα σε κυβάκια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Θα αποκτήσετε μια λεία μάζα με υφή σαν πιο παχύρρευστη Nutella.

Ανακατεύουμε τα αλεσμένα φουντούκια.
Απλώνουμε αμέσως πάνω από την κρούστα. Ευθυγραμμίζω. Καλύπτουμε με άλλη κρούστα και βάζουμε στο ψυγείο όσο ετοιμάζεται το γλάσο.

Γλάσσο
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν ματι ή στο φούρνο μικροκυμάτων (εγώ τη λιώνω στο φούρνο μικροκυμάτων).
Προσθέστε μια κουταλιά κρέμα γάλακτος με ζωηρό ανακάτεμα. Η μάζα θα αρχίσει να πήζει. Προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος κουταλιά-κουταλιά
με ζωηρό ανακάτεμα. Με κάθε επόμενη προσθήκη κουταλιάς το γλασο θα γίνει πιο λεπτο.
Περιχύνουμε αμέσως το κέικ και καλύπτουμε τα πλαϊνά.
Αφήνουμε το κέικ στο ψυγείο για 5 λεπτά ώστε να αρχίσει να δένει το γλάσο και μετά λειαίνουμε ξανά τα πλαϊνά.
Αφήνουμε για μια ώρα στο ψυγείο.

Σημειώσεις
Αυτό το κέικ μπορεί να σερβιριστεί σε 2,5 – 3 ώρες από τη στιγμή που θα αρχίσετε να τρίβετε τα φουντούκια για την κρούστα και τη γέμιση.
Οι ποσότητες των αναγραφόμενων υλικών είναι για ένα κέικ με διάμετρο 20 εκ. αρκεί για δύο. 🙂 Προτείνω να φτιάξετε ένα κέικ με διάμετρο 26 εκ. με τη διπλάσια ποσότητα.
Τα φουντούκια πρέπει να είναι μια μάζα συνοχής μεταξύ λεπτής σκόνης και πάστας. Γι’ αυτό η γέμιση φουντουκιού είναι τόσο λεία.
Αντί για μέλι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ζάχαρη τόσο για την παρασκευή της κρούστας όσο και για την παρασκευή της γέμισης.

Νουγκαντίνα Σοκολάτα
Νουγκαντίνα Σοκολάτα

ΠΗΓΗ: coolinarikaby Podravka

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κρακελε Μπισκότα σοκολάτας χωρίς βούτυρο ή ζάχαρη 🍪

Υλικά

40 γρ μαύρη σοκολάτα
140 γρ αλεύρι 00,
κανέλα,
80 γρ καρύδι τριμμένο
20 γρ μέλι,
1 φακελάκι βανιλίνη
1 αυγό

Εκτέλεση

Έλιωσα 40 γρ μαύρη σοκολάτα… εν τω μεταξύ σε ένα μπολ έβαλα 140 γρ αλεύρι 00, κανέλα, 20 γρ μέλι, καρύδι χοντροκομένο, ένα φακελάκι βανιλίνη και ένα αυγό, μετά πρόσθεσα τη λιωμένη σοκολάτα και τα ένωσα όλα, σχημάτισα μια μπάλα και τύλιξα. το σε πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα, μετά σχηματίζουμε μπαλάκια, τα περνάμε σε ζάχαρη άχνη και τα ψήνουμε στους 180° για 13 λεπτά.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΥπέροχο γλυκό με καρύδι και 2 κρέμες
Επόμενο άρθροΚυπριακή Καρυδόπιτα