Banoffee στο Ποτήρι

Συστατικά

κρέμα ζαχαροπλαστικής (συνταγή παρακάτω)
3-4 φλιτζάνια Σαντιγί (έτοιμη ή χειροποιητη*)
4 μεγάλες μπανάνες
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα (395gr) 
180 γρ. Μπισκότα digestive
50 γρ. Βούτυρο, λιωμένο
ψιλοκομμένη σοκολάτα για γαρνίρισμα
για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
500 γρ γάλακτος
120 γραμμάρια ζάχαρης
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 αυγό
2 κρόκους αυγού
60 γρ. Αμύλου αραβοσίτου
25 γρ. Βούτυρο

ΟΔΗΓΙΕΣ

για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
1 Βάλτε το γάλα και την μισή ζάχαρης σε μια κατσαρόλα και βράστε σε μέτρια φωτιά.
2 Εν τω μεταξύ σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε το αυγό και τους κρόκους αυγού για 1 λεπτό.
3 Προσθέστε την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να αφρατέψει.
4 Προσθέστε το κόρν φλαουρ και αναμείξτε για να τα ενσωματώσετε.
5 Αδειάστε αργά μια πολύ μικρή ποσότητα από το ζεστό γάλα στο μίγμα των αυγών, χτυπώντας συνεχώς.

6 Συνεχίστε να αναμιγνύετε το γάλα σε μικρές ποσότητες έως ότου τελειώσει όλο το γάλα.
7 Μεταφέρετε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και χτυπάτε συνεχώς σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει η κρέμα και να φτάσει σε βρασμό.
8 Να είστε προσεκτικοί γιατί σε κάποιο σημείο το μείγμα θα πήξει ξαφνικά. Απλά χτυπήστε δυνατά και συνεχώς, ώστε η κρέμα να είναι ομαλή και χωρίς θρόμβους.
9 Αφαιρέστε από τη φωτιά.

10. Ανακατέψτε το εκχύλισμα βανίλιας και το βούτυρο.
11 Αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, χτυπώντας συχνά για να αποφύγετε τη δημιουργία ενός υμένα από πάνω.

Συναρμολόγηση

12 Βάλτε την κρύα κρέμα ζαχαροπλαστικής σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε απαλά στην κρέμα γάλακτος σε μικρές ποσότητες και αφήστε στην άκρη.
13 Τρίψτε τα μπισκότα. Δεν θέλουμε να είναι σαν την άμμο. Αφήστε μερικά μικρά κομμάτια σε αυτό.
Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε με τα χέρια σας, ώστε το βούτυρο να καλύπτει όλα τα ψίχουλα. Αφήνω στην άκρη.
15 Ξεφλουδίστε τις μπανάνες και κόψτε σε φέτες. Προσθέστε το χυμό λεμονιού. Προσθέστε το καραμελωμένο ζαχαρουχο και ανακατέψτε καλά. Αφήστε στην άκρη.

16 Πάρτε 8 ποτήρια(χωρητικότητα 230ml) και αρχίστε να δημιουργείτε στρώματα.
17 Χωρίστε τα μισά από τα ψίχουλα μπισκότων στα 8 ποτήρια.
18 Προσθέστε την μισή ποσότητα μείγματος μπανάνας-καραμέλας πάνω στα ψίχουλα με τον ίδιο τρόπο (διαιρώντας εξίσου στα ποτήρια).
19 Συνεχίστε με την μισή ποσότητα κρέμας ζαχαροπλαστικής.
20 Επαναλάβετε ξανά τα στρώματα με τα υπόλοιπα συστατικά. Τριμματα, μπανάνα καραμέλα, κρέμα ζαχαροπλαστικής.
21 Γαρνίρετε με ψιλοκομμένη σοκολάτα.

——————————–

* Χειροποίητη Σαντιγί

Συστατικά
1 κούπα κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Κατευθύνσεις
Σε ένα παγωμένο μικρό γυάλινο μπολ και χρησιμοποιώντας παγωμένο εξαρτημα χτυπήματος, χτυπήστε την κρέμα μέχρι να αρχίσει να πήζει. Προσθέστε ζάχαρη και βανίλια χτυπήστε μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές. Φυλάσσετε στο ψυγείο.

ΠΗΓΗ: mybakingsaga.com

Προηγούμενο άρθροΚεικ Αμυγδάλου με Κεράσια…λιώνει στο στόμα
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο στον φούρνο με μπεσαμελ!