Σπιτικό Παγωτό Πορτοκάλι με Κομματάκια Σοκολάτας, μια δροσιστική εμπειρία γεμάτη με πλούσια γεύση πορτοκαλιού και τραγανές πινελιές σοκολάτας. Η κρεμώδης υφή του παγωτού αγκαλιάζει τα ζουμερά κομμάτια σοκολάτας, δημιουργώντας έναν αρμονικό συνδυασμό που θα σας μαγέψει.

Η Συνταγή είναι του Pastry chef Stratos Petrou

Υλικά

Για το Παγωτό Πορτοκάλι
130 γρ Πολτοποιημένο Πορτοκάλι
230 γρ Κρύο Ζαχαρούχο Γάλα
270 γρ Κρύα Κρέμα Γάλακτος χτυπημένη σε ελαφριά Σαντιγί
1 Βανίλια
Ξύσμα από μισό Πορτοκάλι

Για το Γλάσο Σοκολάτας
170 γρ Κουβερτούρα Σοκολάτα
15 γρ Λάδι Καρύδας

Εκτέλεση

Ξεκινάμε αρχικά κόβοντας τα πορτοκάλια κρατάμε τη σάρκα από το πορτοκάλι προσοχή όχι το λευκό διότι θα πικρίσει τα τοποθετούμε μέσα στο multi και τα πολτοποιούμε
Αδειάζουμε τα πολτοποιημένο πορτοκάλι σε ένα μικρό μπολάκι το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε και πάμε να χτυπήσουμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε ελαφριά σαντιγι
Οταν είναι έτοιμη η σαντιγί μας προσοχή όχι να είναι πολύ σφιχτή σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το κρύο ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια και συνεχίζουμε ελαφρώς στο χτύπημα να ομογενοποιηθούν

Οταν εχουν ενωθεί τα υλικά προσθέτουμε και το πολυτοποιημένο πορτοκάλι και συνεχίζουμε ελαφρώς το ανακάτεμα να ενωθεί και αυτό Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και λίγο πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής για ωραιότερη εμφάνιση
Αυτό ήταν έτοιμο το παγωτό μας σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε εξής με από μισό πορτοκάλι ανακατεύουμε ελαφρώς και το αδειάζουμε σε ένα ταπεράκι όποτε τοποθετούμε στην κατάψυξη για μία ώρα

Μετά απο μία ώρα βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη έχω λιώσει σοκολάτα με λάδι καρύδας όπου το προσθέτουμε στο παγωτό δημιουργώντας κομματάκια σοκολάτας όπου συμβάλλει στην ωραία υφή του συγκεκριμένου παγωτού
Φυσικά είναι εντελώς προαιρετικό το συγκεκριμένο στάδιο αλλά πιστέψτε με ταιριάζει φανταστικά
Βάζουμε το παγωτό πίσω στην κατάψυξη να παγώσει εντελώς
Συνηθως το σερβίρω μετά από 24 ώρες για να δείτε πόσο μαλακό και αφράτο έχει γίνει

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια με πατάτες και σάλτσα ντομάτας: Μια κλασική συνταγή!
Επόμενο άρθροΤιραμισού