Αμυγδαλόπιτα

Υλικά

14 αυγά ,
10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
14 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ότι έχετε ,
14 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα χοντροαλεσμένα,
1 φακελάκι μπεικιν παουντερ,
1 φλυτζανακι του καφέ κονιάκ,
μισο κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
και μια κουταλιά της σούπας κανέλα.

Σιροπι
ένα κιλό ζάχαρη
τρία ποτήρια νερό
ένα ξύλο κανέλας.

Αν δεν σας αρέσουν τα αμύγδαλα μπορείτε να βάλετε καρύδια.

Εκτελεση

Για το σιρόπι
Βράζουμε την αζαχαρη το νερό και την κανελα, ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού.
Μόλις το σιρόπι αρχίσει να βράζει, δεν ανακατεύουμε ξανά 5-7 λεπτά γιατί θα κρυσταλλιάσει.

Για την πίτα
Χωρίζω τους κρόκους αυγών από τα ασπράδια τα χτυπάω μαρέγκα και τα αφήνω στην άκρη μετά χτυπάω τους κρόκους με την ζάχαρη και σιγά σιγά προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά στο τέλος βάζω την μαρέγκα και ανακατεύω σιγά σιγά για να μην ξεφουσκώσει η μαρέγκα.
Απλώνουμε το μείγμα για την αμυγδαλόπιτα σε ένα μέτριο ταψί το οποίο έχουμε αλείψει με λίγο λιωμένο βούτυρο και βάζουμε να ψηθεί για 35΄-40΄ στους 180 C.
Όταν η πίτα μας κρυώσει την περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι που έχουμε στο μεταξύ ετοιμάσει και πασπαλίζουμε με τριμμένο αμύγδαλο ή καρύδι.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Sofia Kakosaiou

Προηγούμενο άρθροΑφράτα ψωμάκια με γάλα και βούτυρο | Απλή συνταγή
Επόμενο άρθροΜουσταλευριά