Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou
Υλικά
500 γρ Αλεύρι που Φουσκώνει μόνο του
220 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
5 γρ Γλυκάνισο Τριμμένο
200 γρ Ελαιόλαδο
230 γρ Φρέσκο Χυμό Πορτοκάλι
Εκτέλεση
ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την πανεύκολη συνταγή ρίχνοντας ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι τον τριμμένο γλυκάνισο και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε πολύ καλά
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον φρέσκο χυμό πορτοκάλι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη
Προσοχή να μην ταλαιπωρήσετε πολύ τη ζύμη ίσα ίσα να ανακατευτούν όλα τα υλικά μαζί
Στην συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη παίρνουμε το ένα κομμάτι της ζύμης και το ανοίγουμε σαν ένα ωραίο μακρόστενο φρατζολάκι σε ένα ταψί από έχουμε τοποθετήσει μία λαδόκολλα
Φροντίστε να έχουν το ίδιο πάχος και μήκος
Επειτα κόβουμε τη ζύμη ελαφρώς σε παξιμαδάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά 25 λεπτά περίπου
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο κόβουμε εντελώς θα παξιμαδάκια τα αραδιάζουμε μέσα στο ταψί και ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 12 με 15 λεπτά να γίνουν τραγανά
Πραγματικά πανεύκολη συνταγή με απίστευτα αρώματα και φυσικά νηστίσιμα