Παραδοσιακή σπανακοτυρόπιτα

Υλικά:

1 πακέτο φύλλο χωριάτικο για πίτα
800 γρ. φρέσκο σπανάκι, καλά πλυμένο και καθαρισμένο
2 πράσα
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο (προαιρετικά)
200-250 γρ. φέτα
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 σουρωτή
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλύντε καλά το σπανάκι και κόψτε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες.
Σε ελαιόλαδο που να καλύπτει ίσα ίσα τον πάτο του τηγανιού, σωτάρετε τα κρεμμυδάκια με το πράσο, αλατοπιπερώστε, έπειτα προσθέστε το σπανάκι. και τέλος τον άνηθο για περισσότερο άρωμα.
Αφού σωταριστούν καλά και μείνουν με λίγα υγρά τραβήξτε από τη φωτιά κι όταν κρυώσει αρκετά τρίψτε με τα χέρια σας τη φέτα.
Αλείψτε το ταψί με λίγο λάδι και στρώστε το πρώτο φύλλο. Επαναλάβετε με το 2ο φύλλο λαδώνοντάς το, ενώ στο 3ο φύλλο ρίξτε τη γέμιση. Σκεπάστε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντας ένα ένα.

Χαράξτε την πίτα και ρίξτε επάνω της τη σουρωτή κι όσο λάδι από το 1/2 φλιτζ. έχει μείνει.
Ψήστε στους 200oC μέχρι να ροδίσει καλά κι η πίτα είναι έτοιμη τραγανή και νόστιμη!
Tips:
Επειδή δεν έχει αυγά, μπορεί να γίνει νηστίσιμη με χωρίς τυρί, ή με νηστίσιμο τυρί.
Αν πάλι σας αρέσουν τα «δύσκολα» και το ΄χετε με το άνοιγμα των φύλλων, μπορείτε να επιδοθείτε στο «σπορ»…
Καλή επιτυχία!

Υ.Γ
Η συνταγή που σας προτείνω είναι μια γευστική και τραγανή σπανακοτυρόπιτα που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα!
Μια πίτα μεγάλης θρεπτικής αξίας, πλούσια πηγή σιδήρου, ασβεστίου και βιταμινών. Χαρίζει ενέργεια στον οργανισμό και γι΄αυτό αποτελεί εξαιρετικό «δεκατιανό» καθώς τόσο τα παιδιά στο σχολείο όσο κι εμείς στην δουλειά, εύκολα μπορούμε να έχουμε μαζί μας ένα κομμάτι.
Όπως κάθε πίτα, τρώγεται όλες τις ώρες, και είναι απολαυστική ζεστή ή κρύα!

ΠΗΓΗ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΠΙΤΕΣ- ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ “