Παραδοσιακό ραβανί Αγρινίου

Στο ραβανί αντί για λευκό αμύγδαλο όπως συνηθίζεται στη διακόσμηση έβαλα καρυδάκι. Στο σιρόπι πρόσθεσα ένα ποτήρι σιρόπι από γλυκό περγαμόντο διότι μου είχε περισσέψει

Υλικά (ταψί 40)

1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι σιρόπι από γλυκό περγαμόντο
4 ποτήρια νερό
1 ποτήρι μέλι
Χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ.γ κανέλα (προαιρετικά)
2 ποτήρια ελαιόλαδο
500 γρ σιμιγδάλι ψιλό
500 γρ αλεύρι γ.ο.χ
Για τη διακόσμηση
καρφακια γαρύφαλλο ή ασπρισμένα αμύγδαλα ή καρυδάκι
σουσάμι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο με το νερό, τη ζάχαρη, το σιρόπι περγαμόντο το μέλι, το χυμό και το ξύσμα ανακατεύοντας διαρκώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση. Επειδή το μέλι τις περισσότερες φορές δημιουργεί αφρό, τον αφαιρούμε.
Εν συνεχεία προσθέτουμε σταδιακά το σιμιγδάλι και το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή φωτιά (με ξύλινη κουτάλα) και με μεγάλη προσοχή προκειμένου να μην σβωλιάσει.
Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να μην κολλάει στα τοιχώματα της κατσαρόλας και να είναι κάθαρα.
Τέλος σε λαδωμένο κι ελαφρώς αλευρωμένο ταψί τοποθετούμε το μείγμα ισοπαχα. Χαράζουμε σε κομμάτια φροντίζοντας το μαχαίρι μας να ακουμπήσει και τη βάση του ταψιού.
Τοποθετούμε στο κέντρο κάθε κομματιού καρφακι γαρύφαλλο ή αμύγδαλο ασπρισμένο ή καρυδάκι και τέλος το σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για περίπου μία ώρα μέχρι να ροδίσει αρκετά και να “διαχωρίζονται” ελαφρώς τα κομμάτια μεταξύ τους.
Αν θέλουμε στο σερβίρισμα προσθέτουμε ζάχαρη και κανέλα σε κάθε κομμάτι

Καλή επιτυχία!!! ❤❤❤

Η Συνταγή είναι της κας Spiridoulla Boubouli

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ραβανί με καρύδα!!!

Υλικά

Για ταψί νο 34
6 αυγά
1 κούπα τσ. ζάχαρη
ξύσμα απο 1 πορτοκαλι
3 βανιλιες.
2 μικρά κεσεδακια παραδοσιακό γιαούρτι
1 κεσεδακι σπορελαιο
1 κεσεδ. σιμιγδαλι χοντρό
1 κεσεδ. φαριν απ
Μισό κεσεδακι σιμιγδαλι ψιλο
μισο κεσεδάκι καρυδα ασπρη.
1 μπεικιν
Λιγο κονιακ

για το σιρόπι
3 Ποτηρια ζαχαρη
3μιση νερό
Λιγο χυμο λεμονι και 1 φλουδα

Εκτέλεση

Χτυπάμε 3 λεπτά με το μιξερ χειρός σε μια λεκάνη 6 αυγά + 1 κούπα τσ. ζάχαρη + ξύσμα απο 1 πορτοκαλι + 3 βανιλιες.
Στη συνέχεια προσθετουμε το γιαούρτι, σπορελαιο, σιμιγδαλι χοντρό, φαριν απ
σιμιγδαλι ψιλο και καρυδα ασπρη.
Μετά ρίχνουμε το μπεικιν και Λιγο κονιακ
Τα ανακατευω καλά και τα ριχνω στο λαδωμενο ταψάκι
Ψηνουμε στον αερα στους 170 β περιπου να ροδισει πολυ καλά 40 λεπτά.

Για το σιρόπι Βραζουμε 3 λεπτά από την ώρα του βρασμού
Κρύο το σιροπι, καυτό το γλυκό.
Μολις το βγαλουμε απο τον φουρνο το τρυπαμε σε αρκετές μεριες με μαχαιράκι και σιροπιαζουμε.
Αφηνουμε 2 ωρες να φουσκωσει.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της κας Ρουλα Λυρου

Προηγούμενο άρθροΚέικ καρότου με τυρί κρέμα
Επόμενο άρθροΠικάντικα κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και μανιτάρια!