Γλυκό ψυγείου Μπανάνα

Αυτό το φανταστικό Γλυκό ψυγείου Μπανάνα με μπισκότα και ζαχαρούχο γάλα είναι τέλειο για κάθε περίσταση με την διάσημη αυτή κρέμα Dulce De Leche

Συστατικά:

Μπισκότα πτιμπερ 2 συσκευασίες (280 γρ. περίπου)
Μπανάνες 3
Dulce de leche(καραμελωμένο ζαχαρουχο) αγοράστε ή φτιαξτε μόνοι σας
Κρέμα γάλακτος 300 γρ.
Ζάχαρη 45 γρ.

Παρασκευή:

Χτυπάμε την κρέμα με τη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστει σαντιγι και αφήνουμε στην άκρη.
Σε φόρμα 20×20 εκ. Βάζετε το ένα τρίτο των μπισκότων, προηγουμένως σπάζοντας τα με τα χέρια σας και καλύπτοντας όλη τη βάση.
Σε ένα μπολ ζεσταίνουμε την dulce de leche για λίγα δευτερόλεπτα (μπορεί να είναι και σε μπεν μαρί).
Το απλώνουμε πάνω από τη βάση του μπισκότου. Στη συνέχεια σκεπάζουμε την dulce de leche με τις μισές μπανάνες κομμένες σε φέτες και μετά περιχύνουμε με τη μισή σαντιγί. Επαναλαμβάνουμε τη στρώση των μπισκότων, στη συνέχεια dulce de leche, τις μπανάνες και
τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
Βάλτε στο ψυγείο σκεπασμένο, τουλάχιστον 4 ώρες (αν το κάνουν την προηγούμενη μέρα, πολύ καλύτερα!).
Αφαιρέστε το 10 λεπτά πριν το σερβίρετε και έτοιμο να το απολαύσετε!

Η Συνταγή είναι από το crumbfood.com

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τρίχρωμο γλυκό ψυγείου

Τρίχρωμο γλυκό ψυγείου

Υλικά

500 ml γάλα
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. σιμιγδάλι
Γάλα όσο απαιτείται για τα σακουλάκια της βανίλιας
5 κουταλιές ζάχαρη
2 σακουλάκια κρέμα στιγμής βανίλια
75 γρ. μαργαρίνης
75 γρ. κρέμα γάλακτος
250 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση

Βάζουμε την κατσαρόλα μας σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το γάλα προσθέτουμε τη ζάχαρη το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα μας.


Σ ένα τετράγωνο μικρό ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε την κρέμα μας ζεστή και το αφήνουμε στη άκρη.


Σ ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα τη ζάχαρη και την κρέμα βανίλια. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Την σκεπάζουμε με μεβρανη και την αφήνουμε στην άκρη.


Χτυπάμε την μαργαρίνη με το μίξερ ν αφρατέψει ρίχνουμε την κρέμα βανίλια και την κρέμα γάλακτος (75γρ) και συνεχίζουμε το χτύπημα.


Απλώνουμε την κρέμα στο ταψί μας.


Σ ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την κουβερτούρα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά να λιώσει.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την απλώνουμε και αυτή στο ταψί μας.


Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες.
Δεν έχετε ξαναφάει τέτοιο κρεμώδες δροσιστικό γλυκό!!!!!!!
Οι καλεσμένοι σας θα ενθουσιαστούν!!!!

Καλή επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΜπισκότα Καρύδας…τα πιο αφράτα που έχετε δοκιμάσει ποτέ
Επόμενο άρθροΠαστιτσάρα της πολίτισσας μαμάς