Πασχαλινά Κουλουράκια Βανίλιας με 3 Βούτυρα

Η Συνταγή είναι του Pastry chef Stratos Petrou

Αυτά τα Πασχαλινά κουλουράκια βανίλιας με 3 βούτυρα είναι απίστευτα νόστιμα και εύκολα στην παρασκευή τους. Η τριπλή δόση βουτύρου χαρίζει πλούσια γεύση και αφράτη υφή, ενώ η βανίλια προσθέτει ένα εκπληκτικό άρωμα.

Γιατί να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή:

  • Αξεπέραστη γεύση: Η τριπλή δόση βουτύρου κάνει τα κουλουράκια αφράτα, βουτυρένια και γεμάτα γεύση.
  • Εύκολη εκτέλεση: Η συνταγή είναι απλή και κατανοητή, ακόμη και για αρχάριους ζαχαροπλάστες.

  • Πανέμορφη εμφάνιση: Μπορείτε να πλάσετε τα κουλουράκια σε διάφορα σχήματα και να τα διακοσμήσετε με χρωματιστά αβγά ή ζαχαρωτά.
  • Ιδανικά για το Πάσχα: Αυτά τα κουλουράκια είναι το τέλειο κέρασμα για το Πασχαλινό τραπέζι.

Μην χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή! Είμαστε σίγουροι ότι θα σας ξετρελάνει!

Υλικά

200 γρ Βούτυρο Αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ Βούτυρο Γάλακτος (Αιγοπρόβειο)
150 γρ Βούτυρο Κερκύρας σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ Ζάχαρη άχνη
3 Βανίλιες
2 Αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
30 γρ Ηλιέλαιο ή Ελαιόλαδο
30 γρ Γάλα πλήρες
1 κουτ γλυκού Μαχλέπι
950 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ γλυκού Μπεικιν Παουντερ

Για το Άλειμμα
1 Αυγό
1 κρόκος Αυγού
1 κουτ γλυκού Νερό

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε ρίχνοντας στον κάδο του μίξερ τα τρία είδη βουτυρου μαζί με τη ζάχαρη άχνη και της βανίλες και τα χτυπάμε για τουλάχιστον 5 με 7 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατεψουν
Οταν έχουμε ένα υπέροχο λευκό μείγμα σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα

Οταν έχουν ενσωματωθεί πλήρως τα αυγά στο βουτυρο σταματαμε το μιξερ προθετουμε το λαδι και το γαλα και χτυπαμε να ενσωματωθουν και αυτα.
Τέλος σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το μαχλέπι μαζί με το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε ελαφρώς το ανακάτεμα προσοχή όχι να ταλαιπωρήσουμε πολύ τη ζύμη από το ανακάτεμα

Στη συνέχεια ζυμωνουμε μόνο με μία τελευταία φορά με το χέρι μας μέχρι να ομογενοποιηθει το μείγμα και ξεκινάμε να πλάθουμε τα κουλουράκια μας 37 με 40 γραμμάρια το καθένα
Ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι σχέδιο επιθυμεί όπως θα δείτε είναι πολύ εύκολα και γρήγορα στο να τα φτιάξετε και πολύ πρωτότυπο σχέδιο όταν ψηθούν

Τοποθετούμε τα πασχαλινά κουλουράκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα αφήνοντας μία μικρή απόσταση μεταξύ τους καθώς φουσκώνουν ελαφρώς κατά το ψήσιμο
Οταν είναι έτοιμα τα αλείφουμε πολύ καλά με το μείγμα των αυγών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνος 175 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά
κι πολύ σημαντικό είναι να πλάσετε απευθείας τα κουλουράκια όταν είναι έτοιμη η ζύμη μας

Προηγούμενο άρθροΔοκιμάστε το γλυκό του κουταλιού κουμ κουάτ: Μια γευστική έκπληξη σας περιμένει!
Επόμενο άρθρο2 Μήλα 🍎 + 10 Λεπτά = Φτιάξτε το μαζί με τα παιδιά! ‍‍‍