Σπιτικό Κέικ για το Πάσχα

Αν θέλετε να δοκιμάσετε αυτό σπιτικό Κεικ, τώρα είναι η ώρα!
Εδώ είναι η συνταγή μου για το πάντα πετυχημένο string cake.
Έχω πει πολλές φορές ότι μου αρέσουν οι γρήγορες, εύκολες, νόστιμες συνταγές.
Τέτοια συνταγή έφτιαξα σήμερα και πιστέψτε με, δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ μέχρι τώρα.
Χρησιμοποιώ δύο είδη αλευριού, τύπου 00 και τύπου 500 επιπλέον. Εδώ είναι τα υλικά της συνταγής μου:

Υλικά

🌟500 γρ αλεύρι, ισόποσα και των δύο ειδών
🌟2 μεγάλα αυγά, ελάχιστο μέγεθος L και 1 μικρό, S, για να αλείψετε από πάνω
🌟150 γραμμάρια ζάχαρη, κατά προτίμηση ψιλή
🌟220 ml ​​γάλα
🌟75 ml λάδι + 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βουτυρο μέσα στη ζύμη
🌟21 γρ φρέσκια μαγιά
🌟1 βανίλια
🌟 χυμό από ένα μικρό λεμόνι
🌟2 ή 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη + ένα πακέτο ζάχαρη βανίλιας για το πασπάλισμα

Πώς να το ετοιμάσω!

Ρίχνω τα δύο είδη αλευριού σε ένα βαθύ μπολ, δεν το κοσκινίζω, προσθέτω τη ζάχαρη, τη βανίλια και τ άλλα ξηρά υλικα και με ένα κουτάλι αρχίζω να ανακατεύω αυτό το ξηρό μείγμα, γυρίζω το κουτάλι επανειλημμένα και έτσι μπαίνει αέρας στο αλεύρι. Μετά χτυπάω μέσα τα δύο αυγά, προσθέτω το χυμό λεμονιού. Ζεσταίνω το ​​γάλα και θρυμματίζω μέσα τη μαγιά, ανακατεύω να διαλυθεί, το ρίχνω στο μείγμα χωρίς να περιμενω να ενεργοποιηθεί.
Προσθέτω και το βούτυρο, ξαναρχίζω να ανακατεύω τα υλικά με ένα κουτάλι, ανακατεύω ζωηρά, σχηματίζεται μια μπάλα ζύμη.

Είναι μαλακή και πολύ ελαφρώς κολλώδες. Δεν προστίθεται άλλο αλεύρι! Τυλίγω με διάφανη μεμβράνη και αφήνω να φουσκώσει μέχρι να αυξήσει μια φορά τον όγκο του. Μετά το βγάζω από το μπολ και αρχίζω να ρίχνω το λάδι.
Απλώνω διπλώνω και ζυμώνω. Έτσι μέχρι να απορροφήσει το βουτυρο. Τρεις φορές προσθέτοντας το λάδι, χτυπάω τη ζύμη 50 φορές στον πάγκο, και αυτό είναι πολύ εύκολο, απλά σηκώνω και ρίχνω τη ζύμη. Το ξαναβάζω στο μπολ και το σκεπάζω με
μεμβράνη, το αφήνω να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Όταν γίνει αυτό, το βγάζω στον πάγκο και πολύ απαλά, χωρίς να ανακατεύω, το χωρίζω στα δύο. Τραβάω και στρίβω, γυρίζοντας το κορδονι από τη μια πλευρά με το ένα χέρι και προς την αλλη με το άλλο. Μετά πλέκω τα δύο κορδονια. Το βάζω σε ταψί διαμέτρου 24 εκ. σε χαρτί ψησίματος και το αφήνω να φουσκώσει λίγο, τυλιγμένο με μεμβράνη. Αλείφουμε με το αυγό χτυπημένο με λίγο λάδι, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άφθονα.

Το βάζω στο φούρνο χωρίς αερα στους 170 βαθμούς και ψήνω για 45 λεπτά σκεπαζοντας το με αλουμινόχαρτο όταν μαυρίσει λίγο από πάνω. 10 λεπτά πριν το τέλος του ψησίματος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο. Για να αποκτήσετε ένα ωραίο χρυσαφένιο
μαύρισμα. Προσωπικά προτιμώ μια καλοψημένη κρούστα.
Υπάρχουν και νήματα που δείχνουν χωρίς να έχει σπάσει η kosunaka.
Αυτή είναι η πρωτότυπη συνταγή μου. Χωρίς πολλά πολλά και με υπέροχο αποτέλεσμα.

Καλή Απόλαυση

Казано честно в кухнята

Προηγούμενο άρθρο5 περίεργες χρήσεις της κίτρινης μουστάρδας (που λειτουργούν απόλυτα!)
Επόμενο άρθροΣουτζουκάκια σμυρνέικα στο φούρνο (όχι τηγανιτά)