Πατάτες σαν τηγανητές

Υλικά:

5 πατάτες Νευροκοπίου ή Νάξου,
2κ.σ. ελαιόλαδο,
2κ.σ. σιμιγδάλι,
1κ.σ. ρίγανη και χοντρό αλάτι.

Εκτέλεση:

Πλένουμε τις πατάτες καλά και τρίβουμε την φλούδα τους να καθαρίσει.
Τις στεγνώνουμε και τις κόβουμε σε κύβους λεπτές. Τις ρίχνουμε για 6-7 λεπτά σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει.
Σουρώνουμε και αφήνουμε να στεγνώσουν καλά για 10′.

Στο μεταξύ, προθερμαίνουμε τον φούρνο για 10´ στους 220 βαθμούς στον αέρα.
Βάζουμε μια λαδόκολλα σε λαμαρίνα ή σε ταψί. Βάζουμε τις πατάτες σε ένα μπολ με λίγο λάδι, αλάτι και σιμιγδάλι.
Ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια για να μη χαλάσουμε το σχήμα τους.
Σε αυτό το σημείο μπορούμε να προσθέσουμε στις πατάτες και ορισμένα μπαχαρικά, αν το επιθυμούμε και τις απλώνουμε στην λαμαρίνα-ταψί ώστε να έχουν μικρή απόσταση μεταξύ τους και τις βάζουμε στο φούρνο.

Ψήνουμε για περίπου 45´ μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανές.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος τις ανακατεύουμε, τις γυρίζουμε για να ψηθούν ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε με τυρι και σερβίρουμε αμέσως. Τις τρώμε μαζί με σαλάτα μας…

Καλη επιτυχία

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τηγανητές Πατάτες με τυρί τσένταρ και μπέικον

Τηγανητές Πατάτες με τυρί τσένταρ και μπέικον

Συστατικά

5 μεγάλες πατάτες
Φυτικό λάδι
4 φέτες τυρί τσένταρ
4 λωρίδες μπέικον
Αλατι
κόλιαντρο

Διαδικασία

Πρέπει να πλύνετε και να ξεφλουδίσετε πολύ καλά τις πατάτες, θα τις κόψουμε σε λεπτά μπαστουνάκια, ένα μυστικό για να παραμείνουν τραγανές σε στυλ σπιτικών συνταγών, θα τις αφήσουμε να μουλιάσουν στο νερό για 10 λεπτά, θα βάλουμε μία καλή ποσότητα λαδιού σε ένα τηγάνι για να σκεπαστούν οι πατάτες .

Όσο για το μπέικον, θα πρέπει να το κόψετε ψιλά σε παραλληλόγραμμα, να τα τηγανίσετε και να τα αφήσετε να ροδίσουν.

Τώρα συνεχίζουμε να τηγανίσουμε τις πατάτες
Πρώτα πρέπει να στραγγίξουμε το νερό, μετά αλατίζουμε τις πατάτες και τις βυθίζουμε στο πολύ καυτό λάδι, πρέπει να τις κρατήσουμε σε μέτρια φωτιά και όταν πάρουν στη μία πλευρά τις γυρίσουμε. Οταν πάρουν το χρυσαφί χρώμα, τις βγάζουμε και τις βάζουμε σε ένα δοχείο να στραγγίξει το λάδι.
Για να πάρετε το γκρατέν, βάζετε το τυρί από πάνω για να λιώσει το τυρί στις πατάτες σας και να ζεστάνετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό και στο τέλος θα προσθέσουμε το μπέικον μας και τον κόλιαντρο

Καλή Απόλαυση