Πατάτες σωτέ στο φούρνο με σκόρδο

Υλικά

Πατάτες – 1 κιλό
σκόρδο 6 – 7 σκελίδες
Καρυκεύματα, δεντρολίβανο
λάδι
αλάτι πιπερι

Οδηγίες μαγειρέματος

Βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα τους μέχρι να μισοψηθούν. Δοκιμάστε με ένα πιρούνι – τρυπώντας την πατάτα,
θα πρέπει να είναι ελαφρώς μαλακή, χωρίς να διαλύεται.
Αφού βράσετε τις πατάτες, ψύξτε τις με κρύο νερό. Τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε.

Τοποθετήστε τις πατάτας σε ένα ταψί που είναι στρωμένο με χαρτί ψησίματος, το οποίο είναι επίσης γενναιόδωρα λαδωμένο.
Καθαρίστε και πιέστε τις σκελίδες σκόρδου μέσα από ένα πιεστήριο σκόρδου. Απλώστε το πολτοποιημένο σκόρδο σε κάθε πατάτα.
Πασπαλίζετε τις πατάτες με μυρωδικά. Αλατίζετε πιπερώνετε τις πατάτες και τις περιχύνετε με λίγο λάδι.

Ψήστε τις πανέμορφες σοταρισμένες πατάτες σε φούρνο 250°C μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Αποκτάτε υπέροχες, γευστικές πατάτες σωτέ στο φούρνο με σκόρδο και μυρωδικά , χωρίς το ανθυγιεινό τηγάνισμα.

Людмила Данова

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κοτόπουλο ψητές πατάτες, λουκάνικο και κίτρινο τυρί.

Κοτόπουλο ψητές πατάτες, λουκάνικο και κίτρινο τυρί.

Συστατικά:

* 600 γρ κρέας κοτόπουλου (μπούτια ή στήθη κοτόπουλου)
* 8 μέτριες πατάτες
* 200 γρ χωριατικο λουκάνικο
* 200 γρ κίτρινο τυρί
* 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη
* 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
* 1 κουταλιά της σούπας μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
* 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
* 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
* 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και καθαρίζουμε τις πατάτες σε ένα μπολ με νερό
Στη συνέχεια παίρνουμε μία μία τις πατάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια προσθέτουμε το σκόρδο τη ρίγανη το αλάτι πιπέρι και ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με το χέρι να καλυφθούν όλες ομοιόμορφα
Στη συνέχεια σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα αδειάζουμε τις πατάτες τακτοποιούμε να καλύψουν όλο το ταψί και τις βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά

Στο χρόνο αυτό κόβουμε το λουκάνικο σε μικρά κομμάτια βάζουμε μία κατσαρόλα πλασωτέ στη φωτιά και ρίχνουμε το λουκάνικο και το τηγανίζουμε, ταυτόχρονα κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια προσθέτουμε μία κουταλιά μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο το λάδι και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε να καλυφθεί και αυτό ομοιόμορφα
Ρίχνουμε και το κοτόπουλο μέσα στην κατσαρόλα με το λουκάνικο ανακατεύουμε και στη συνέχεια σκεπάζουμε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και το αφήνουμε για 10 λεπτά

Οταν το ανοίγουμε αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει με το λιπος που έχουν βγάλει, μαζεύουμε το κοτόπουλο και το λουκάνικο στην άκρη του ταψιού και με μία χαρτοπετσέτα με προσοχή αφαιρούμε το πολύ λίπος τα λουκάνικα και ξανά απλώνουμε πάλι το κοτόπουλο και το λουκάνικο μέσα στην κατσαρόλα
Στη συνέχεια βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο και τις ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα πάνω από το κρέας τις απλώνουμε, πασπαλίζουμε με κίτρινο τυρί και σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε για άλλα 6 με 8 λεπτά σε χαμηλή φωτιά έτσι ώστε να λιώσει το τυρί το φαγητό μας είναι έτοιμο

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο σούπα με πράσο για ζεστή ψυχή – θρεπτική, αρωματική και πολύ νόστιμη.
Επόμενο άρθροΕύκολο και πεντανόστιμο γλυκάκι με καρύδα και σοκολάτα