Πατσαβουρόπιτα σουφλέ

Η πατσαβουρόπιτα σουφλέ είναι μια συνταγή που συνδυάζει την τραγανότητα του φύλλου κρούστας με την αφράτη υφή ενός σουφλέ, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που θα σας ενθουσιάσει!

Εάν αναζητάτε μια νόστιμη, εύκολη και εντυπωσιακή συνταγή, η πατσαβουρόπιτα σουφλέ είναι η ιδανική επιλογή!

Υλικά

500gr τυρί φέτα ή λευκό τυρί
100gr regato
100gr μοτσαρέλα τριμμένη
4 αυγά
200 ml σόδα αναψυκτικό
150ml σπορέλαιο
200 γραμμάρια γιαούρτι
100 ml γάλα
20 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
1 πακέτο φύλλα κρούστας έτοιμα

Eκτέλεση

Aφήνουμε στην άκρη 6 φύλλα και τα υπόλοιπα τα σουρώνουμε αφού τα λαδώσουμε ελαφρά βροχηδόν χωρίς να τα αγγίξουμε με το πινέλο
και τα αραδιάζουμε σε μεγάλο ταψί της κουζίνας. Tα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά
Tα αφαιρούμε από το ταψί και αφήνουμε το ταψί να κρυώσει

Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τα τυριά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη μέχρι να γίνει
ένας χυλός. Βάζουμε τα τρία από τα έξι φύλλα κάτω λαδωμένα ελαφρά, τα προψημένα, τον χυλό κλείνουμε τα κάτω φύλλα σαν φάκελο
και από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντας ελαφρά.

Χτυπάμε ένα αυγό με μία κουταλιά νερό και αλείφουμε την πίτα απλώνοντας και κορν φλέικς ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου αέρα
για μία ώρα περίπου στο μεσαίο ράφι

Καλή Επιτυχία

Η Συνταγή είναι από τον Κωνσταντίνος Σιφνάκης

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πατσαβουρόπιτα

Πατσαβουρόπιτα

Συστατικά

Για την γέμιση
1 πακέτο φύλλα για πίτα (12 φύλλα)
2 αυγά
250 γρ τυρί φέτα
250 γραμμάρια τυρί κότατζ (αυτή είναι δικιά μου προσθήκη)
Ανηθο ψιλοκομένο

Για την επικάλυψη
250 ml γάλα
3 αυγά
200 ml ανθρακούχο μεταλλικό νερό
100 γρ βούτυρο. 80% λιπαρά
αλάτι
μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Πώς να ετοιμάσετε τη γέμιση
Είναι μια εξαιρετικά απλή πίτα και είναι έτοιμη πολύ γρήγορα.
Αρχικά ανακατεύουμε τα υλικά για τη γέμιση. Τρίβουμε το τυρί, χτυπάμε 2 αυγά με μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε τα πάντα με το τυρί κότατζ. Ανάλογα με το πόσο αλμυρή είναι η φέτα, αλατίζουμε περισσότερο ή λιγότερο. Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε λίγο μαύρο πιπέρι και λίγο ψιλοκομμένο πράσινο άνηθο.
Δεν μας αρέσει ο άνηθος αλλά αν σας αρέσει να τον βάλετε και αφήνω στην άκρη

Ετοιμάζω την επικάλυψη της τυρόπιτα
Για την επικάλυψη χτυπάμε πρώτα 3 αβγά με λίγο αλάτι και μετά προσθέτουμε το γάλα, το μεταλλικό νερό (αυτό έχει ιδιαίτερο ρόλο, τα αέρια βοηθούν να γινει πιο αερινη η πίτα) και το λιωμένο βούτυρο (ζεστό, όχι καυτό).

Προθερμάνω τον φούρνο στους 170 ° C για τη λειτουργία πάνω κάτω και αερισμό και μετά έβαλα το ταψί στο φούρνο
για 40 λεπτά. Αυτή είναι η σωστή θερμοκρασία για να ψήσετε αυτή την πίτα.
Ψήνετε την πίτα όμορφα και σιγά σιγά, θα φουσκώσουν τα φύλλα και θα ψηθεί και η γέμιση. Από πάνω δημιουργείται μια τέλεια κοκκινωπή κρούστα.

Πώς να ετοιμάσω την επικάλυψη
Για την επικάλυψη χτυπάμε πρώτα 3 αβγά με λίγο αλάτι και μετά προσθέτουμε το γάλα, το μεταλλικό νερό (αυτό έχει ιδιαίτερο ρόλο, τα αέρια βοηθούν να αεριστεί περισσότερο η πίτα) και το λιωμένο βούτυρο (ζεστό, όχι καυτό).

Για το στυσιμο της πίτας
Σε κάθε φύλλο πίτας στρώνουμε μια καλή κουταλιά γέμιση.
Αυτή τη γέμιση την απλώνουμε ακανόνιστα στα φύλλα. Στη συνέχεια διπλώνουμε (πλισε) τα φύλλα και τοποθετούμε στο ταψί. Χρησιμοποίησα χαρτί ψησίματος αλλά μπορείτε να αλείψετε το ταψί με βούτυρο ή λίγο λάδι αν θέλετε. Χρησιμοποίησα 12 φύλλα πίτας σε ταψί 30 × 28 εκ.

Αφού τακτοποιώ τα φύλλα στο ταψί, περιχύνω με την επικάλυψη (κρέμα) αυγών με λιωμένο βούτυρο και γάλα. Φαίνεται υπέροχη… και πολλά υποσχόμενη!

Προθερμάνω τον φούρνο στους 170 ° C για τη λειτουργία πάνω κάτω και αερα (μέσο στάδιο για φούρνους αερίου) και μετά έβαλα το ταψί στο φούρνο για 40 λεπτά.
Αυτή είναι η σωστή θερμοκρασία για να ψήσετε αυτή την πίτα. Ψήνετε την πίτα όμορφα και σιγά σιγά, θα φουσκώσουν τα φύλλα και θα ψηθεί και η γέμιση. Από πάνω δημιουργείται μια τέλεια κοκκινωπή κρούστα.

Καλή Επιτυχία