Τραχανοπλαστός Θεσσαλίας

Υλικά

½ κιλό καλαμποκάλευρο
2 φλιτζάνια τραχανά ξινό
½ κιλό φέτα τριμμένη
5 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος ή γίδινο, λιωμένο
λίγο αλάτι

Διαδικασία

Βράζετε τον τραχανά με ένα ποτήρι νερό και λίγο αλάτι, μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός. Τον κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη φέτα και ανακατεύετε καλά.
Σε μια λεκάνη ρίχνετε το καλαμποκίσιο αλεύρι με το αλάτι και όσο χλιαρό νερό πάρει και ζυμώνετε μέχρι να πάρετε μια μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα. Αφήνετε τη ζύμη μισή ώρα να ξεκουραστεί.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Σε ένα ταψί απλώνετε ομοιόμορφα τη ζύμη με τα δάχτυλά σας σε μια λεπτή στρώση. Απλώνετε το μίγμα του τραχανά από πάνω. Περιχύνετε με το βούτυρο και ψήνετε την πίτα μέχρι να ροδίσει στον προθερμασμένο φούρνο. Σερβίρετε την πίτα ζεστή ή ακόμα και κρύα.

της Σοφία Άγγελος

Προηγούμενο άρθροΜπουγατσάκια με κρέμα (εύκολη συνταγή)
Επόμενο άρθροΕνα ποντιακό γλύκισμα…παραδοσιακή συνταγή (ωτία)