Πένες με μπέικον και κρέμα γάλακτος

Αυτή είναι μία διάσημη συνταγή, που γεννήθηκε στη δεκαετία του 80 και εξακολουθεί να είναι δημοφιλές τόσο στην Ιταλία όσο και στο εξωτερικό.
Μπορεί να παρασκευαστεί σε περίπου 40 λεπτά χωρίς να απαιτείται ειδική ικανότητα και το αποτέλεσμα είναι ένα νόστιμο, λεπτό και
κρεμώδες πιάτο.

Συστατικά για 2-3 άτομα

500 g πέννες
150 γραμμάρια καπνιστό μπέικον
1 κρεμμύδι
150 γρ σάλτσα ντομάτας
150 g κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
100 γραμμάρια βότκα
2 κουταλιά ελαιόλαδο
μαύρο πιπέρι
αλάτι

Εκτέλεση

Η συνταγή είναι εύκολη αλλά για να έχετε ένα τέλειο αποτέλεσμα ακολουθήστε τις οδηγίες.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σάλτσα ντομάτας αλλά να μην χρησιμοποιείτε περισσότερο από την αναγραφόμενη ποσότητα.
Βάζουμε 1,8 kg νερό στην κατσαρόλα, προσθέτουμε αλάτι και βάζουμε σε μέτρια φλόγα.
(Το βράζουμε μετά την προσθήκη σάλτσας ντομάτας στο τηγάνι.)
Κόψτε το κρεμμύδι και ψιλοκόψτε το καπνιστό μπέικον. Ρίξτε ελαιόλαδο στο τηγάνι και προσθέστε το κρεμμύδι. Σοταρετε σε μια ήπια φλόγα για 10 λεπτά ή μέχρι να είναι διαφανής. Προσθέστε καπνιστό μπέικον και σοταρετε για 3 ακόμη λεπτά.
Ρίξτε βότκα, αφήστε το αλκοόλ να εξατμιστεί και προσθέστε σάλτσα ντομάτας.

Βάλτε τις πένες στο βραστό νερό. Καφέ μαλακά το περιεχόμενο της
κατσαρόλας για 5 ακόμη λεπτά, στη συνέχεια, σβήστε τη φλόγα και περιμένετε οι πένες να είναι έτοιμες.


Λίγο πριν οι πέννες είναι έτοιμες από το βρασιμο ανοίξτε τη φλόγα κάτω από το τηγάνι, ρίχνουμε τη φρέσκια κρέμα, ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε.
Ρυθμίστε το αλάτι εάν είναι απαραίτητο. Όταν είναι al dente στραγγίστε τις πέννες στο σουρωτήρι αλλά καρατήστε και 2 φλιτζάνια βραστό νερό.
Βάλτε τις πέννες στο τηγάνι

και τελειώστε το μαγείρεμα με λίγες προσθήκες βραστό νερό. Όταν τελειώσει το μαγείρεμα, σβήστε τη φλόγα, προσθέστε τριμμένη παρμεζάνα και ανακατέψτε. Το τελικό πιάτο πρέπει να έχει έναν πλούσιο και κρεμώδη σάλτσα, οπότε αν είναι απαραίτητο προσθέστε λίγο νερό ζυμαρικών και ανακατεύετε. Σερβίρετε ζεστό. Γεμίστε με λίγο παρμεζάνα και λίγο αλεσμένο μαύρο πιπέρι αν θέλετε.
Το πιάτο πρέπει να το απολαύσετε μόλις είναι έτοιμο. Δεν προτείνω να το φυλάξετε στο ψυγείο ή να το καταψύξετε.

Συμβουλές κουζίνας
Πόσο νερό και αλάτι όταν βράζετε ζυμαρικά ή ρύζι; Ο απλός κανόνας είναι 1-10-100 και σημαίνει 1 λίτρο νερού με 10 γραμμάρια χοντρό αλάτι
κάθε 100 γραμμάρια ζυμαρικών.

Συνταγή από τον Piero Benigni –