- Η γεύση του λάχανου ταιριάζει τέλεια με το τυρί, δημιουργώντας μια ισορροπία αλμυρής και γλυκιάς γεύσης.
- Η προσθήκη μπαχαρικών, όπως πιπέρι ή ρίγανη, μπορεί να δώσει μια πιο πικάντικη γεύση.
- Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά, όπως ντομάτα, αγγούρι ή καρότο, για να κάνετε τις πίτες σας πιο δροσερές και τραγανές.
Συνολικά, οι τυλιχτές πίτες με τυρί και λάχανο είναι μια γευστική, θρεπτική και εύκολη επιλογή για γεύμα ή σνακ. Μπορείτε να τις προσαρμόσετε στις δικές σας γευστικές προτιμήσεις και να τις απολαύσετε ζεστές ή κρύες.
Υλικά:
250 ml ζεστού νερού,
1 αυγό,
1 κουταλιά της σούπας ξύδι,
1 κουταλιά της σούπας λάδι,
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη,
400-450 γραμμάρια αλεύρι.
Για τη γέμιση
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λάχανο τουρσί ή φρέσκο λάχανο που σωτάρουμε με λίγο λάδι (80 γρ.). Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τυρί φέτα περίπου 1/2 κιλό + 2 αυγά + λιγο αλάτι. Κάνουμε τη γέμιση της επιλογής σας.
Προετοιμασία:
Bάλτε το ξύδι, λάδι, αυγό, ζάχαρη και αλάτι σε ζεστό νερό. Ανακατέψτε καλά, και όταν είμαστε πεπεισμένοι ότι το αλάτι και η ζάχαρη έχουν διαλυθεί, προσθέστε λίγο αλεύρι. Ζυμώστε καλά τα υλικά μέχρι να πάρετε μια μαλακή και λεία κρούστα ζύμης.
Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά καλυμμένη με πετσέτα. Χωρίστε την ζύμης σε 8 ίσα μέρη και κάντε 8 μπάλες. Αφήστε τις μπάλες να ξεκουραστούν για άλλα 20 λεπτά και στη συνέχεια ανοιξτε τες τις λίγο με τα χερια
Αλλείψτε τα φύλλα με λάδι και τα τοποθετείτε το ένα πάνω στο άλλο σε ένα πιάτο ή σε ένα μπολ.
Αφήστε τους να ξεκουραστούν για 30 λεπτά.
Σε 30 λεπτά μπορούμε να διαμορφώσουμε τις πίτες όπως στις παρακάτω εικόνες.
Βάζουμε τις έτοιμες πίτες στο ταψί στρωμένο από χαρτί και λιπαίνουμε με λίγο λάδι ή μπορείτε να τις βάλετε στο ταψί λαδωμένο με λάδι. Πριν ψήσετε τις πίτες, αλλειψτε με κρόκο αυγού + 1 κουταλάκι του γλυκού νερό.
Ψήνουμε τις πίτες για 30 λεπτά 180 γρ. Στον προθερμασμένο φούρνο.
Καλη Επιτυχία