Zαμπονοκασερόπιτα

Μια μπουκιά γεμάτη απόλαυση! Η ζαμπονοκασερόπιτα αποτελεί μια κλασική επιλογή που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Η πλούσια γέμιση με ζαμπόν και τυρί, τυλιγμένη σε τραγανό φύλλο, δημιουργεί έναν ακαταμάχητο συνδυασμό γεύσεων και υφών.

Ποιος μπορεί να αντισταθεί;

  • Χορταστική: Η ζαμπονοκασερόπιτα είναι ιδανική για ένα χορταστικό γεύμα, είτε για πρωινό, είτε για δεκατιανό, είτε για βραδινό.
  • Πλούσια: Η γέμιση με ζαμπόν και τυρί προσφέρει πληθώρα θρεπτικών συστατικών, όπως πρωτεΐνες, ασβέστιο και βιταμίνες.
  • Εύκολη: Η ζαμπονοκασερόπιτα είναι πανεύκολη στην παρασκευή της. Ακόμα και οι αρχάριοι μάγειρες μπορούν να την φτιάξουν με επιτυχία.

  • Πολύπλευρη: Μπορείτε να προσθέσετε στην γέμιση διάφορα υλικά, όπως μανιτάρια, πιπεριές, κρεμμύδι, ή ακόμα και σπανάκι, για να δημιουργήσετε την δική σας, μοναδική εκδοχή.
  • Ιδανική για κάθε περίσταση: Η ζαμπονοκασερόπιτα είναι τέλεια για κάθε περίσταση, από ένα οικογενειακό τραπέζι μέχρι ένα πικνίκ ή ένα μπουφέ.

Συνοψίζοντας:

  • Πλούσια και χορταστική
  • Πανεύκολη στην παρασκευή
  • Πολύπλευρη και ευφάνταστη
  • Ιδανική για κάθε περίσταση

Δοκιμάστε την σήμερα κιόλας!

Υλικά

300 γραμμάρια ζαμπόν σε κύβους
300 γραμμάρια κασέρι σε κύβους
500 γραμμάρια φύλλο κρούστας
250 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
1 κούπα γάλα
3 αυγά

Εκτέλεση

Κόβουμε σε κύβους το ζαμπόν και το κασέρι
Στρώνουμε 2 φύλλα κάτω διπλωμενα στα δυο, και μετά εναλλάξ φύλλο βουτυρο υλικό, μέχρι να τελειώσουν και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και για το τέλος αφήνουμε 2 φύλλα
Τελευταίο φύλλο χαράζουμε με μαχαίρι περιχύνουμε από πάνω το γάλα χτυπημένο με τα αυγά και το υπόλοιπο βούτυρο
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις 200 βαθμούς για 1 ώρα

ζαμπονοκασερόπιτα

H συνταγή είναι της Μαρία Μανέτα

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Zαμπονοκασερόπιτα

Zαμπονοκασερόπιτα

Υλικά

500 γρ φύλλο κρούστας
400 γρ κασέρι γκούντα – εμενταλ-γραβιερα
400 γρ ζαμπόν καπνιστό
6 κοφτές κσ βούτυρο
6 κοφτές κσ αλεύρι
3 ποτήρια γάλα (800 γρ)
1/4 κγ μοσχοκάρυδο
Αλάτι – πιπέρι
1 κούπα λάδι για το άλειμμα των φύλλων

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το βούτυρο και το ζεσταίνουμε να λιώσει σε χαμηλή θερμοκρασία.Ριχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Προσθέτουμε το γάλα σιγά σιγά και ανακατεύουμε με έναν αυγοδαρτη μέχρι να πήξει η μπεσαμελ. Κατεβάζουμε απ τη φωτιά και αφήνουμε για 1 τέταρτο να κρυώσει λίγο.

Δείτε εδώ την συνέχεια

Προηγούμενο άρθροΠλούσια γεύση καρυδιού σε συνδυασμό με βελούδινη κρέμα: Η πουτίγκα που θα σας ξετρελάνει
Επόμενο άρθροΡολό μήλου – εύκολη και γρήγορη συνταγή 😍