Nόστιμη πλεξούδα γεμιστή με τριμμένο εμεντάλ και ζαμπον

  • Η πλεξούδα είναι φουσκωτή και αφράτη, με μια χρυσαφένια κρούστα που σε δελεάζει να την κόψεις.
  • Το τριμμένο εμεντάλ λιώνει στο στόμα, δημιουργώντας μια κρεμώδη και πλούσια γεύση.
  • Το ζαμπον προσθέτει μια πιπεράτη και αλμυρή πινελιά, που ισορροπεί τέλεια την γλυκύτητα της ζύμης.
  • Η πλεξούδα είναι ιδανική για πρωινό, brunch ή σνακ, και ταιριάζει τέλεια με γάλα, καφέ ή τσάι.

Εντυπωσιάστηκα από:

  • Την τέλεια υφή της ζύμης: Ήταν αφράτη, μαλακιά και εύκολη στο κόψιμο.
  • Την πλούσια γέμιση: Το εμεντάλ και το ζαμπον ήταν σε τέλεια αναλογία, δημιουργώντας μια γευστική πανδαισία.
  • Την ωραία παρουσίαση: Η πλεξούδα ήταν πλεγμένη με τέχνη και είχε ένα λαχταριστό χρυσαφένιο χρώμα.

Συνολικά, η πλεξούδα ήταν ένα εξαιρετικό γευστικό πιάτο που θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα!

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στη γέμιση, όπως μανιτάρια, πιπεριές ή κρεμμύδι.
  • Μπορείτε να πασπαλίσετε την πλεξούδα με σουσάμι ή τυρί πριν την ψήσετε.
  • Μπορείτε να σερβίρετε την πλεξούδα ζεστή ή κρύα.

Υλικά

150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
300 γρ. αλεύρι 00
10 γρ. φρέσκια μαγιά μπύρας
5 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
350 ml ζεστό νερό
8 g αλάτι
10 g φυτική μαργαρίνη
200 γρ. ζαμπον ή καποιο αλλαντικο που σας αρεσει
100 γρ. τριμμένο εμεντάλ

Εκτελεση

Διαλύετε τη μαγιά στο νερό, προσθέτετε λίγο λίγο τα αλεύρια, το αλάτι και το λάδι, ζυμώνετε για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει λείο, σκεπάζετε με μια πετσέτα και αφήνετε να φουσκώσει για 90 λεπτά, στη συνέχεια χωρίζετε τη ζύμη σε τρία μέρη

Τα ανοίγετε ένα-ένα με τα χέρια σας στην επιφάνεια της κουζίνας, τα γεμίζετε όπως θέλετε, τα τυλίγετε και σχηματίζετε μια πλεξούδα

Βάλτε το στο αντικολλητικό ταψί χωρίς να το λαδώσετε βάλτε από πάνω το βούτυρο ή τη μαργαρίνη

και αφήστε το να φουσκώσει για 3 ώρες ψήστε την πλεξούδα στους 250° σε προθερμασμένο στατικό φούρνο για περίπου 20 λεπτά, και ιδού 😋 πολύ νόστιμο, έφαγα μια φέτα αμέσως, γιατί μου αρέσει το φρεσκοψημένο 😍

Η Συνταγή είναι της Le Meravigliose Ricette di Ana

Προηγούμενο άρθροΓίγαντες με λουκάνικα στο φούρνο: Μελωμένοι και καλοψημένοι!
Επόμενο άρθρο“Λουκουμάδες” Αφρός