Πρασόπιτα με κιμά

Μόλις έφαγα ένα κομμάτι από αυτή την πρασόπιτα και πραγματικά ενθουσιάστηκα! Η ζύμη ήταν τραγανή και αφράτη, ενώ η γέμιση με κιμά και πράσα ήταν πλούσια και γευστική. Η ισορροπία των υλικών ήταν τέλεια, με τα πράσα να προσφέρουν μια ωραία δροσιά και ο κιμάς να δίνει μια πλούσια γεύση.

Τι μου άρεσε:

  • Η τραγανή ζύμη που έλιωνε στο στόμα
  • Η πλούσια και γευστική γέμιση
  • Η ισορροπία των υλικών
  • Η ωραία παρουσίαση

Συμβουλές:

  • Χρησιμοποιήστε φρέσκα υλικά για καλύτερη γεύση
  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στη γέμιση, όπως μανιτάρια ή πιπεριές
  • Φροντίστε η ζύμη να είναι καλά αλειμμένη με λάδι για να γίνει τραγανή
  • Ψήστε την πρασόπιτα σε μέτρια θερμοκρασία για να ψηθεί ομοιόμορφα

Συνολικά:

Μια πεντανόστιμη πρασόπιτα που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια! Σας την προτείνω ανεπιφύλακτα!

Υλικά

6 μέτρια πράσα
2 κρεμμύδια
300 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
150 γρ ελαιόλαδο
200 γρ τριμμένο τυρί (κεφαλογραβιέρα)
2 αυγά
2 συσκευασία χοριάτικο φύλλο για πίτα 750 γρ.
1 αυγό και λίγο γάλα για το τέλος

Εκτέλεση

θα χρειαστούμε 6 μέτρια πράσα που θα τα κόψουμε σε χοντρά κομμάτια
Επίσης θα κόψουμε σε χοντρά κομμάτια και τα κρεμμύδια
Βάζουμε τα πράσα σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό και τα βράζουμε μέχρι να μαραθούν

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 15 γραμμάρια ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμύδια
Μετά προσθέτουμε το κιμά συνεχίζουμε το σοτάρισμα μαζί με τα κρεμμύδια προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα
Οταν ο κιμάς αλλάξει χρώμα μπορούμε να βάλουμε τα πράσα που τα έχουμε στραγγίσει και τα έχουμε πατήσει με το χέρι
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και προσθέτουμε 100 γραμμάρια τριμμένο τυρί έβαλα και κεφαλογραβιέρα. Προσθέτουμε και αυγά ανακατεύουμε καλά αφήνουμε στην άκρη

Σε ένα ορθογώνιο ταψί θα ρίξουμε λίγο λάδι και απλώνουμε ένα-ένα τα φύλλα στο ταψί εάν τα φύλλα είναι μεγάλα τότε τα διπλώνουμε. Ανάμεσα σε κάθε φύλλο αλλοιφω με ελαιόλαδο. τα μισά φύλλα της συσκευασίας θα τα βάλω στο κάτω μέρος της πίτας Μετά θα απλώσουμε όλη τη γέμιση της πίτας, από πάνω θα πασπαλίσουμε 100 γραμμάρια τριμμένη κεφαλογραβιέρα και μετά θα τη σκεπάσουμε με τα υπόλοιπα φύλλα σε αυτό το σημείο κάθε φορά που αλλειφουμε μ’ ελαιόλαδο θα ραντίζουμε ελάχιστο νερό με τα χέρια

Τέλος τις άκρες τις βάζουμε μέσα με ενα μαχαιρι να σχηματισουμε το κοθρο και κόβουμε σε κομμάτια θα ανακατέψουμε ένα αυγό με 2-3 κσ κουταλιές γάλα και με πινέλο θα καλύψουμε όλη την επιφάνεια
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου για περίπου 50 λεπτά με αντιστάσεις

Καλή απόλαυση

Δείτε βίντεο στο Youtube