Η Βασιλόπιτα είναι ένα παραδοσιακό πρωτοχρονιάτικο κέικ. Πάντα κρύβουμε ένα κέρμα (τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο!) μέσα στο κουρκούτι πριν ψηθεί το κέικ. Η παράδοση λέει ότι ο παραλήπτης του νομίσματος («φλούρι») θα έχει καλή τύχη για τη χρονιά που έρχεται.

Συστατικά

– 250 γρ ανάλατο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
– 270 γρ ζάχαρη
– 4 αυγά
– 200 γρ ελληνικό γιαούρτι
– ½ κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
– 25 ml κονιάκ
– ξύσμα από μισό πορτοκάλι
– ξύσμα από μισό λεμόνι
– 420 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
– 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
– 120 γρ φουντούκια (ψιλοκομμένα)
– 1 τυχερό νόμισμα
– ζάχαρη άχνη για διακόσμηση

Μέθοδος

1. Ανακατεύουμε με ένα μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα για 5 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο και κρεμώδες.
2. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα αυγά, το γιαούρτι, το κονιάκ, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ξύσμα λεμονιού και τα ανακατεύουμε.
3. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα καλά και να έχουμε μια λεία ζύμη για κέικ.

4. Κόβουμε τα φουντούκια σε μικρά κομμάτια, τα προσθέτουμε στο κουρκούτι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να απλωθούν στο μείγμα.
5. Βουτυρώστε τη φόρμα του κέικ σας (30 εκ.) και μεταφέρετε τη ζύμη του κέικ.
6. Τυλίγουμε ένα κέρμα σε αλουμινόχαρτο, το βάζουμε μέσα στο κουρκούτι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C (340ºF) για 50 λεπτά.
7. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και ό,τι άλλο χριστουγεννιάτικο στολισμό σας αρέσει.

Καλή Όρεξη!

ΠΗΓΗ: https://www.fooodlove.com/