Μελομακάρονα με μέλι και μπισκότα!

Η συνταγή είναι της κυρίας Δερμανοπούλου Ευαγγελίας.

Υλικά

3/4 φλιτζ. Χυμός Πορτοκάλι 100%
1 φλιτζ. Ηλιέλαιο
¼ φλιτζ. Ελαιόλαδο
100 γρ. Βούτυρο αγελάδος λιωμένο
100 γρ. Ανθόμελο
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 κ.γ. Μπέικιν Πάουντερ
1 κ.γ. Σόδα μαγειρική
½ κ.γ. κανέλα
1 πρέζα Γαρύφαλλο σκόνη
1 φλιτζ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. Σιμιγδάλι ψιλό
530 γρ. αλεύρι γενικής χρήσης κοσκινισμένο
300 γρ. μπισκότα Πτι μπέρ αλεσμένα
¼ φλιτζ. νερό (αν χρειαστεί)
Για το Σιρόπι
800 γρ. νερό
800 γρ. ζάχαρη
300 γρ. Ανθόμελο

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε καλά το βούτυρο, το χυμό πορτοκαλιού, το ηλιέλαιο, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το ανθόμελο, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη σόδα, το μπέικιν, την κανέλα, το γαρύφαλλο. Το αφήνουμε για 10 λεπτά στην άκρη. Ρίχνουμε μέσα σταδιακά το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε να πάρουμε έναν παχύρρευστο χυλό. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας και συμπληρώνουμε με τα αλεσμένα μπισκότα. Ζυμώνουμε απαλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας και αν δούμε ότι είναι πολύ σφιχτό ρίχνουμε και λίγο νερό.
Θέλουμε μια λαδερή μαλακή ζύμη που να πλάθετε όμως άνετα.
Στρώνουμε στο ταψί μας λαδόκολλα και αρχίζουμε να πλάθουμε τα μελομακάρονά μας, εγώ τα έκανα 30 γρ το ένα.
Τα βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα για 25-30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν καλά και να είναι τραγανά.
Σιρόπι:
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 2 λεπτά και προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε για άλλο ενα λεπτό
Ρίχνουμε τα κρύα μελομακάρονα στο ζεστό σιρόπι δύο δύο και μετράμε μεχρι το 30
Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε πιατέλα
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ραντίζουμε με μέλι και καρύδια
Τα δικά μου έχουν σκούρο χρώμα γιατί το μέλι που χρησιμοποίησα ήταν σκούρο και όχι ανθόμελο που είναι ανοιχτό.

Οι νοστιμιές της Σοφίας μπειτε στην ομάδα για περισσότερες συνταγές

Προηγούμενο άρθροΡώσικη Τούρτα Μεντόβικ
Επόμενο άρθροΜοσχαρίσιο κοκκινιστό τυλιγμένο σε λεπτές φέτες μελιτζάνας..