Η κλασική συνταγή από το ρυζόγαλο, φέρνει στο νου την μυρωδιά του σπιτιού να γεμίζει με κανέλα και βανίλια, καθώς η κατσαρόλα σιγοβράζει στην εστία.
Υλικά:
- 100γρ ρύζι αρμπόριο
- 60γρ ζάχαρη
- 1200ml γάλα
- 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίξτε το ρύζι, τη ζάχαρη, το γάλα και τη βανίλια. Ανακατέψτε καλά με μια κουτάλα και τοποθετήστε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Συνεχίστε να ανακατεύετε κατά διαστήματα, έως ότου το ρύζι μαλακώσει και η κρέμα πήξει, περίπου για 20-25 λεπτά.
Σε ένα μικρό μπολ, διαλύστε το κορν φλάουρ με λίγο κρύο γάλα. Προσθέστε το αραιωμένο κορν φλάουρ στην κατσαρόλα με το ρυζόγαλο και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήστε το ρυζόγαλο να σιγοβράσει για ακόμα 1-2 λεπτά, σιγουρεύοντας ότι έχει δέσει σωστά.
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το ρυζόγαλο να κρυώσει ελαφρώς. Σερβίρετε το ρυζόγαλο ζεστό ή κρύο, πασπαλισμένο με κανέλα ή τριμμένα φιστίκια Αιγίνης, για έξτρα γεύση.
Συμβουλές:
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε το γάλα φρέσκο με γάλα φυτικής προέλευσης, όπως αμυγδάλου ή καρύδας, για μια vegan εκδοχή.
- Για πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού μαζί με τη βανίλια.
- Αν προτιμάτε πιο σφιχτό ρυζόγαλο, μπορείτε να αυξήσετε την ποσότητα του κορν φλάουρ κατά 1 κουταλιά της σούπας.
- Για ένα πιο γλυκό ρυζόγαλο, προσθέστε περισσότερη ζάχαρη σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
Καλή όρεξη!
Η Συνταγή είναι της κας Angela Constantinidis