Σαραγλάκια

Τα τραγανά Σαραγλάκια είναι μοσχοβολιστά με αγνό βούτυρο και απίθανη επίγευση. Όταν μάλιστα τα καρύδια  είναι φρέσκα και τραγανά.

Υλικά

1 πακέτο φύλλα κρούστας για γλυκα
300 γραμμάρια καρύδια ψιλοκομμένα
1 έως 2 κουταλιές της σουπας ζάχαρη
1 έως 2 κουταλιές σουπας τριμμένη φρυγανιά
250 γραμμάρια περίπου φρέσκο βούτυρο
γαρύφαλλο τριμμένο
φυστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο για πασπάλισμα

Σιρόπι
700 gr ζάχαρη
450 γραμμάρια νερό
1 ξυλάκι κανέλας
2 φλούδες πορτοκαλιού και 2 λεμονιού προαιρετικά

Εκτέλεση

για το σιρόπι
Βράζω όλα τα υλικα 4 λεπτά από την ώρα που αρχίζουν κοχλάζουν

για τα γλυκο
Απλώνω ένα φύλλο το βουτυρώνω βάζω επάνω το δεύτερο και το βουτυρωνω πάλι
Ριχνω τα υλικά της γέμισης κλείνω σε ρόλο και το σουρώνω καλά
Ετσι ανά δυάδες θα κάνω όλα ρολα. Τα κόβω σε κομμάτια ρίχνω από πάνω ζεστό βούτυρο και τα αφήνω λίγο να το τραβήξουν
Ψήνω στον αέρα στους 150 βαθμούς για 2 ώρες να ψηθούν καλά Και από μέσα αν χρειαστεί σκεπάζουμε λίγη ώρα με αλουμινόχαρτο
Αφού ψηθουν σε κρύο γλυκό ρίχνουμε ζεστό σιρόπι

H Συνταγή είναι της Ελινα Σκλαβου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σαραγλάκια με λουκούμι

Σαραγλάκια με λουκόυμι

Υλικά

500 γραμμάρια φλοιού
3 κουτιά λουκούμι

Για τη γέμιση
4 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη,
1/2 φλιτζάνι λάδι
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ

Σιρόπι
3 φλιτζάνια νερό
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 βανίλια.

Τριμμένο καρύδι ή φυστίκι αιγίνης

Εκτέλεση

Παίρνουμε δύο κρούστες, τις βάζουμε τη μια πάνω στην άλλη. Στη μία άκρη του πλάτους τους βάζουμε τρία απλωμένα λουκούμια. Τυλίγουμε μια φορά τις κρούστες.
Στη συνέχεια ρίχνουμε μια κουταλιά από τη γέμιση που έχουμε ετοιμάσει από τα προηγουμένως χτυπημένα αυγά, τη ζάχαρη, το λάδι και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια σε όλο τους το πλάτος.

Τυλίγουμε τις κρούστες και τις βάζουμε σε λαδόκολλα. Επαναλάβετε τη διαδικασία με τα άλλα φύλλα.
Ραντίζουμε με λάδι και ψήνουμε.
Αφού κρυώσει, περιχύνουμε τα σαραγλακια με χλιαρό σιρόπι από νερό και ζάχαρη και πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι ή φυστίκι αιγίνης.
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα να απορροφήσει.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠικάντικοι Κεφτέδες κοτόπουλου
Επόμενο άρθροΤα ψωμάκια του φούρνου…τρώγονται και σκέτα