Σιμιγδαλένιος Χαλβάς Λεμονιού

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Αυτός ο χαλβάς λεμονιού είναι ό,τι πιο αέρινο, γευστικό και δροσιστικό μπορείτε να φανταστείτε! Η σιμιγδαλένια βάση είναι μοσχοβολισμένη με λεμόνι και έχει την τέλεια υφή, μαλακιά και αφράτη. Οι νιφάδες σοκολάτας στο κέντρο προσθέτουν μια πινελιά γλυκιάς τραγανότητας, δημιουργώντας μια ανάρμοστη γευστική αντίθεση.

Εντυπωσιάστηκα από:

  • Την τέλεια ισορροπία γεύσεων: Το λεμόνι δεν είναι ούτε πολύ ξινό ούτε πολύ γλυκό, και η σοκολάτα δένει υπέροχα με τη σιμιγδαλένια βάση.
  • Την αφράτη υφή: Ο χαλβάς δεν είναι καθόλου σκληρός ή στεγνός, αλλά λιώνει στο στόμα.
  • Την ποσότητα σοκολάτας: Ήταν αρκετή για να προσθέσει γεύση και υφή χωρίς να υπερνικήσει τη γεύση του λεμονιού.

Συνολικά, ο Μοσχοβολυστός σιμιγδαλενιος Χαλβάς Λεμονιού με νιφάδες σοκολάτας είναι ένα εξαιρετικό γλυκό. Είναι ιδανικός για όσους αγαπούν τα δροσερά και λεμονάτα γλυκά, αλλά και για όσους θέλουν μια γευστική έκπληξη!

Σας τον προτείνω ανεπιφύλακτα!

Υλικά

Για το Σιρόπι
700 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
670 γρ Νερό
300 γρ Φρέσκος Χυμός Λεμονιού
2 Βανίλιες
2 Φλούδες Λεμόνι

Για το Χαλβά
130 γρ Σησαμέλαιο ή Ηλιέλαιο
340 γρ Σιμιγδάλι Χονδρό
30 γρ Κουβερτούρα 70%

Για Διακόσμηση
Σουσάμι-Κεράσι γλυκού κουταλιού

Εκτέλεση

Ξεκινάμε αρχικά να φτιάξουμε αυτή την πανεύκολη συνταγή βάζοντας όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μία κατσαρόλα και τα βράζουμε για 6 λεπτά απ τη στιγμή του βρασμού
Οσο βράζει το σιρόπι πάμε να φροντίσουμε το σιμιγδάλι όπου σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το σισαμέλαιο ή το ηλιέλαιο και το σιμιγδάλι και τα βάζουμε στη φωτιά να καβουρδιστούν

Επειδή θέλουμε ένα ωραίο λευκό χρώμα στο χαλβά μας καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι στην πιο χαμηλή ένταση που υπάρχει για 20 λεπτά
Εφόσον έχει βράσει το σιρόπι μας και έχει καβουρδιστεί το σιμιγδάλι ριχνουμε σιγά-σιγά το σιρόπι μέσα στην κατσαρόλα προσοχή διότι πιτσιλάει και ανακατεύουμε συνεχώς
Ανακατεύουμε συνεχώς το χαλβά μέχρι να πιεί όλο το σιρόπι σε μέτρια προς χαμηλή ένταση και ο χαλβάς μας είναι έτοιμος όταν θα έχεις σφίξει και θα ξεκολλάει απ τα τοιχώματα της κατσαρόλας

Ετοιμος ο χαλβάς κλείνουμε το μάτι έχουμε λαδώσει μία φόρμα του κέικ την οποία την έχω πασπαλίσει με σουσάμι και αδειάζω τη μισή ποσότητα του χαλβά
Απλώνουμε ομοιόμορφα το χαλβά μας πασπαλίζουμε με νυφάδες μαύρης κουβερτούρας και τέλος προσθέτουμε τον υπόλοιπο χαλβά
Η προσθήκη μαύρης κουβερτούρας είναι εντελώς προαιρετική αλλά πιστέψτε με ταιριάζει απόλυτα

Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς ο χαλβάς μας και είμαστε έτοιμοι να τον ξεφρομάρουμε
Ετοιμο στο χαλβάς λεμονιού τον έχουμε διακοσμήσει με γλυκό του κουταλιού κεράσι και φλούδες λεμονιού και φυσικά με το υπέροχο ντεκόρ από το σουσάμι

Προηγούμενο άρθροΤυρί φέτα σε φύλλο κρούστας με μέλι ή με ζαμπόν και κασέρι
Επόμενο άρθροΑρωματικά κιμαδοπιτάκια με σουσάμι: Ιδανικά για κάθε περίσταση!