Κέικ Σοκολάτας 😋😍

Δεν είναι ένα οποιοδήποτε κέικ, είναι το καλύτερο Κέικ Σοκολάτας. Η λιωμένη σοκολάτα  μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξετε μια υπέροχη διακόσμηση.

Συστατικά:

250 γρ αλεύρι
50 γρ κακάο σε σκόνη
40 γρ μαύρη ζάχαρη
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού διττανθρακική σόδα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
110 γρ βούτυρο μαλακωμένο
150 γρ κομματάκια σοκολάτας
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη βανίλια
180 ml γάλα
50 γρ μαύρη σοκολάτα λιωμένη

Εκτέλεση:

1. Συνδυάστε το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, τη σκόνη κακάο, ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
2. Προσθέστε το βούτυρο στο μείγμα και ανακατέψτε με τα άλλα υλικά μέχρι να γίνουν εύθρυπτα και μετά προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας.
Χτυπάμε το ένα αυγό με τη ζάχαρη βανίλιας και το γάλα. Προσθέστε στο προηγουμένως προετοιμασμένο μείγμα και ανακατέψτε τα όλα σε μια λεπτή ζύμη.
3. Αλείφουμε τα χέρια μας με αλεύρι, παίρνουμε τη ζύμη και τη μεταφέρουμε σε ταψί 25 εκ., στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τακτοποιούμε και μετά κόβουμε τη ζύμη σε φέτες. Πασπαλίζουμε με κομματάκια σοκολάτας και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 18 λεπτά.
4. Σερβίρουμε το κέικ διακοσμημένο με λιωμένη σοκολάτα.

Η Συνταγή είναι από το CrumbFood

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Vegan κέικ σοκολάτας – Χωρίς αυγά, γάλα και βούτυρο

Η γιαγιά μου το αποκαλούσε “κέικ κατάθλιψης” επειδή η συνταγή είναι από την εποχή που πράγματα όπως τα αυγά, το γάλα, το βούτυρο και η ζάχαρη ήταν πολύ ακριβά.

Συστατικά:

1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι όλο κοσκινισμένο -210 γρ
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη – 150 γρ
1/4 κακάο-40 γρ
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα – 7 γρ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι-3 γρ
1 φλιτζάνι νερό – 240 ml
1/3 φλιτζάνι λάδι – 80 ml
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας -7 ml
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού – 15 ml

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το κοσκινισμένο αλεύρι, το κακάο και τη μαγειρική σόδα.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το νερό, το λάδι, το χυμό λεμονιού και τη βανίλια.
Προσθέστε υγρά στα στεγνά υλικά και ανακατέψτε. Ρίξτε το μείγμα στο ταψί 20 εκ.
Ψήνουμε για 30-35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C.
Το διακοσμούμε με σοκολάτα και καρύδια, καρύδα ή πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Καλή Υγεία σε όλους σας

Προηγούμενο άρθροΠολύχρωμο Τουρλού-Τουρλού
Επόμενο άρθροΦανταστικό Κέικ Σοκολάτας με μπίλιες δημητριακών