Σιροπιαστά κρουασανάκια γεμιστά με καρύδι

Αυτά τα κρουασανάκια δεν είναι απλά νόστιμα, είναι μια εμπειρία! Η ζύμη είναι αφράτη και μαλακιά, αγκαλιάζοντας τρυφερά την πλούσια γέμιση καρυδιού. Το σιρόπι, μελωμένο και αρωματικό, απογειώνει τη γεύση και αφήνει μια γλυκιά επίγευση που μένει για ώρα.

Εδώ είναι μερικά από τα πράγματα που κάνουν αυτά τα κρουασανάκια ξεχωριστά:

  • Η ζύμη: Φτιάχνεται με αγάπη και φροντίδα, με υλικά υψηλής ποιότητας. Είναι αφράτη και ελαστική, ιδανική για να τυλιχτεί γύρω από την γέμιση.
  • Η γέμιση: Πλούσια σε καρύδι, κανέλα και μπαχαρικά, προσφέρει μια αρωματική και γευστική εμπειρία.
  • Το σιρόπι: Αρωματισμένο με λεμόνι και πορτοκάλι, δίνει στα κρουασανάκια την τέλεια ισορροπία γλυκιάς και δροσερής γεύσης.

Είτε ψάχνετε ένα γλυκό για το πρωινό, είτε για ένα απογευματινό διάλειμμα, είτε για ένα γλυκό κέρασμα, αυτά τα κρουασανάκια είναι η τέλεια επιλογή.

Σας προτείνω να τα δοκιμάσετε ζεστά, μόλις βγουν από το φούρνο, πασπαλισμένα με άχνη ζάχαρη.

Είμαι σίγουρος ότι θα σας ενθουσιάσουν!

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε στην γέμιση και άλλα υλικά, όπως σταφίδες, cranberries ή ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να πασπαλίσετε τα κρουασανάκια με τριμμένα καρύδια πριν τα ψήσετε.
  • Μπορείτε να φυλάξετε τα κρουασανάκια σε αεροστεγές δοχείο για 2-3 ημέρες.

Καλή σας όρεξη!

Υλικά:

…για τη ζύμη..

10 φλιτζ. αλεύρι
1 φλιτζ. ζάχαρη
3 φλιτζ. φρέσκο γάλα
3 αβγά χτυπημένα
1/4 φλιτζ. νερό
1/2 φλιτζ. Βιταμ
25 γραμμ. μαγιά
1/2 κουταλάκι αλάτι
Βούτυρο για το άλειμμα

…για το σιρόπι..
2 φλιτζ. ζάχαρη
2 φλιτζ. νερό
1 λεμόνι (το ξύσμα)

…για τη γέμιση..
2 φλιτζ. καρύδια ψιλοκομμένα 1/2 φλτζ. ζάχαρη
1/2 φλιτζ. κανέλα

Εκτέλεση:

…ετοιμάζουμε τη ζύμη..
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με το Βιτάμ , τη ζάχαρη, το αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν.
Κατόπιν κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το γάλα να κρυώσει λίγο και να γίνει χλιαρό.
Ζεσταίνουμε ελαφρά το νερό , το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τη μαγιά και μόλις αυτή διαλυθεί, ρίχνουμε στο μπολ το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το μισό αλεύρι, τα αβγά, ανακατεύουμε καλά και μόλις το μίγμα γίνει χυλός, ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε πάλι, εως ότου γίνει μια μαλακή ζύμη.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και τη ζυμώνουμε μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.

Κατόπιν βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ που το έχουμε αλείψει με βούτυρο ,σκεπάζουμε το μπολ με μια νωπή πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό σημείο περίπου για 2 ώρες ώστε να ξεκουραστεί η ζύμη και να διπλασιαστεί σε όγκο.
Μόλις η ζύμη φουσκώσει, τη μεταφέρουμε και πάλι σε αλευρωμένη επιφάνεια , την ξαναζυμώνουμε και ανοίγουμε ένα φύλλο, περίπου ενός εκατοστού.
Κόβουμε το φύλλο πρώτα σε τετράγωνα κομμάτια και στη συνέχεια το κάθε φύλλο διαγωνίως, ώστε να σχηματιστούν δύο τρίγωνα.
Αλείφουμε κάθε φύλλο με λιωμένο βούτυρο , το πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, την κανέλα, λίγα τριμμένα καρύδια και το τυλίγουμε σε ρολό, ξεκινώντας απο τη φαρδιά πλευρά της ζύμης.

Δίνουμε σε κάθε κρουασάν ημικυκλικό σχήμα και μόλις τελειώσουμε με όλα, τα βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε αλείψει με βούτυρο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C Σκεπάζουμε το ταψί με μια πετσέτα και τα αφήνουμε σε χλιαρό μέρος για μισή ώρα να φουσκώσουν.
Στη συνέχεια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά.

..ετοιμάζουμε το σιρόπι..
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη,το ξύσμα λεμονιού και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Μόλις ετοιμαστούν τα κρουασανάκια ετοιμαστούν, τα βγάζουμε από το φούρνο, τα βυθίζουμε για μερικά δευτερόλεπτα μέσα στο ζεστό σιρόπι,
τα βάζουμε σε μια πιατέλα, πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα ή τριμμένα καρύδια και σερβίρουμε..!

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚορμός με ψωμί του τοστ…είναι φανταστικός
Επόμενο άρθροΜια απίστευτα καλή συνταγή για ένα πολύ νόστιμο cheesecake.