Σκόρδοψωμο με τυρί και μυρωδικά

Αυτό το σκορδόψωμο δεν είναι απλά ένα συνοδευτικό, είναι μια εμπειρία! Το ψωμί είναι τραγανό εξωτερικά και ζουμερό εσωτερικά, γεμάτο με μια ακαταμάχητη γέμιση από λιωμένα τυριά, μυρωδικά και σκόρδο.

Η γεύση:

  • Τα τυριά λιώνουν τέλεια, δημιουργώντας μια κρεμώδη και πλούσια υφή.
  • Το σκόρδο προσθέτει μια πικάντικη νότα, ενώ τα μυρωδικά δίνουν μια δροσερή και αρωματική πινελιά.
  • Η ισορροπία των γεύσεων είναι τέλεια, με το αλμυρό από τα τυριά να δένει αρμονικά με το γλυκό από το ψωμί και το πικάντικο από το σκόρδο.

Η υφή:

  • Το ψωμί είναι τραγανό εξωτερικά, χάρη στο ψήσιμο, ενώ εσωτερικά παραμένει μαλακό και ζουμερό.
  • Η γέμιση είναι κρεμώδης και πλούσια, προσθέτοντας μια ωραία αντίθεση στην υφή του ψωμιού.

Η παρουσίαση:

  • Το σκορδόψωμο μπορεί να κοπεί σε φέτες και να σερβιριστεί ως ορεκτικό ή συνοδευτικό.
  • Μπορεί επίσης να γαρνιριστεί με φρέσκα μυρωδικά, όπως μαϊντανό ή ρίγανη.

Συνολικά, αυτό το σκορδόψωμο είναι μια εύκολη και νόστιμη συνταγή που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας!

Υλικά

για την Ζύμη

αλεύρι για ψωμί – 200 g
νερό – 120 ml
ελαιόλαδο – 2 κουταλιές της σούπας
ζάχαρη – 1 κουταλιά της σούπας
αποξηραμένη μαγιά – 0,5 κουταλάκι του γλυκού
αλάτι – 0,5 κουταλάκι του γλυκού

Βούτυρο σκόρδου
λιωμένο βούτυρο – 2 κουταλιές της σούπας
τυρί κρέμα – 2 κουταλιές της σούπας
Λιωμένο σκόρδο – 0,5 κουταλιές της σούπας

Για πασπάλισμα

μοτσαρέλα – 280 g
παρμεζάνα – για γεύση
ρίγανη – για γεύση

Εκτέλεση

Όταν η ζύμη γίνει αρκετά λεία και σταματήσει να κολλάει στα χέρια και στα πλαϊνά του μπολ, πλάθετε σε ένα στρογγυλό καρβέλι
Τοποθετήστε το στο μπολ και σκεπάστε το με μεμβράνη. Αφήνουμε τη ζύμη να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 40 λεπτά,
μέχρι να φουσκώσει και να αυξηθεί σε όγκο.

Όσο φουσκώνει η ζύμη, ετοιμάζουμε το βούτυρο σκόρδου.
Λιώστε περίπου 2 κουταλιές της σούπας (20 γραμμάρια) βούτυρο, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου,
μισή κουταλιά της σούπας λιωμένο σκόρδο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα λείο μείγμα.

Επιστρέψτε στην φουσκωμένη ζύμη.
Ξεσκεπάστε το μπολ και βάλτε το δάχτυλό σας στο κέντρο του φουσκωμένου ψωμιού. Όταν βγάλει τον αέρα, το βγάζουμε από το μπολ,
το ζυμώνουμε ελαφρά και το χωρίζουμε σε δύο μέρη.

Αφήνουμε τη μισή ζύμη στην άκρη και ζυμώνουμε με την άλλη με τα χέρια στην επιφάνεια εργασίας, διπλώνοντας τα πλαϊνά προς το κέντρο.
Πλάθουμε τη ζύμη σε στρογγυλό καρβέλι, την πασπαλίζουμε ελαφρά με αλεύρι και την ανοιγουμε σε ένα λεπτό παραλληλόγραμμο με τον πλάστη. Το βάζουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.

Βγάζουμε το μισό βούτυρο σκόρδου με μια ξύλινη κουτάλα και το απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.
Πασπαλίστε τριμμένη μοτσαρέλα και παρμεζάνα και ψιλοκομμένη φρέσκια ή αποξηραμένη ρίγανη ή/και μαϊντανό πάνω από τη στρώση βουτύρου.
Βάλτε το στο φούρνο που έχει προθερμανθεί στους 210 °C και ψήστε το για 8 με 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Κόβουμε με κόφτη πίτσας σε στενές παραλληλόγραμμες μερίδες και σερβίρουμε με μία σάλτσα της αρεσκειας μας.

Καλή όρεξη.

Προηγούμενο άρθροΣτρούντελ Cupcakes με Κακάο: Αυτό το γλυκό είναι πρόταση!
Επόμενο άρθροΜαλακά Φοντάν Σοκολάτας γεμιστά με Κρεμώδες Φυστικοβούτυρο και Αλατισμένα Φιστίκια