Πως θα κάνετε τις τέλειες ψητές πατάτες

Οι καλύτερες ψητές πατάτες με βούτυρο και φέτα είναι αυτές που είναι τραγανές εξωτερικά και μαλακές εσωτερικά. Το βούτυρο τους δίνει μια πλούσια και κρεμώδη γεύση, ενώ η φέτα προσθέτει μια αλμυρή και πικάντικη νότα.

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

πατάτες
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, ριγανη
βούτυρο
Φέτα

Και τι θα χρειαστεί να κάνεις:

Πλύνε και καθάρισε πολύ καλά την πατάτα, ώστε να φύγουν όλα τα υπολείμματα χώματος από τη φλούδα της και έπειτα στέγνωσέ τη καλά με μια απορροφητική πετσέτα.

Με το πιρούνι τρύπησε την επιφάνεια της πατάτας τέσσερις με πέντε φορές.
Άλειψέ τη ολόκληρη με λάδι και αλατοπιπέρωσέ τη καλά.
Βάλε την πατάτα σε ένα ταψάκι και ψήσε στο φούρνο μικροκυμάτων σε δυνατή ισχύ για πέντε λεπτά.
Με τη βοήθεια ενός γαντιού για το φούρνο ή με μία τσιμπίδα γύρισε την πατάτα πλευρά και ψήσε για άλλα τρία λεπτά.

Αν ψήνεις δύο ή περισσότερες πατάτες, ψήσε για πέντε επιπλέον λεπτά.
Οι πατάτες θα είναι έτοιμες αν μπορείς με ένα μαχαίρι να φτάσεις μέχρι το κέντρο τους. Διαφορετικά, ψήνε τες για ένα λεπτό τη φορά, μέχρι να φτάνουν στο επιθυμητό σημείο.
Μόλις βγάλεις τις πατάτες, σκίσε με ένα μαχαίρι κάθετα τη μία πλευρά τους, βάλε στη σχισμή λιγο βούτυρο να λιωσει αμέσως, αλάτι(προσοχή αν ειναι πολυ αλμυρη η φέτα) πιπερι ρίγανη και τριμμενη φέτα και απόλαυσε τις πιο αρωματικές και τρυφερές ψητές πατάτες!

Φωτό: Κέδρα Village

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Αγαπητοί φίλοι, σεβαστές νοικοκυρές και οικοδεσπότες. Δεν υπάρχει κανένας
που δεν του αρέσει η πατάτα ως κύριο πιάτο ή ως συνοδευτικό πιάτο.
Αλλά λίγοι άνθρωποι αντιστέκονται σε τέτοιες τραγανές πατάτες.

Τραγανές ψητές πατάτες με την φλούδα τους

Συστατικά

2 κιλά πατάτες
Λάδι,
αλάτι,
2 κοφτές κσ ξηρό μπαχαρικό για πατάτες (που σας αρέσει),
πιπέρι,
2-3 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ή κορν φλαουρ.
δεντρολίβανο.
ρίγανη

Εκτέλεση

Κόψτε τις πατάτες μαζί με την φλούδα στη μέση και αν είναι μεγάλες και σε τέταρτα.
Βάλτε τις σε μία κατσαρόλα και βράστε για μόλις 10 λεπτά, από την αρχή του βρασμού.
Στραγγίστε το νερό και προσθέστε τα μπαχαρικά
Λάδι, αλάτι, ξηρό μπαχαρικό, πιπέρι, 2-3 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ή κορν φλαουρ.


Στη συνέχεια, κλείστε το καπάκι και ταρακουνήστε καλά την κατσαρόλα να επικαλυφθούν όλες οι πατάτες με τα υλικά.
Μετά τακτοποιήστε τις πατάτες σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος με την φλούδα προς τα πάνω και βάλτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C. προσθέστε λίγο δεντρολίβανο.
Επιστρέψτε το ταψί στο φούρνο για λίγα λεπτά για να πάρετε το άρωμα των πατατών.
Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος των πατατών, οπότε είναι καλύτερο να το
ελέγξετε με τρύπημα με ένα πιρούνι. Εάν είναι μαλακές, τότε συνήθως είναι ψημμένες.
Βγάλτε από το φούρνο γυρίστε τες ανάποδα με την φλούδα προς τα κάτω, σπάστε τες λίγο με το πιρούνι και  ραντίστε τες με ελαιόλαδο και ρίγανη

Είναι τέλειες

Το κανάλι της Συνταγής είναι εδώ

Προηγούμενο άρθροKouli’s SALAD…ίσως η καλύτερη σαλάτα με μπρόκολο στο internet
Επόμενο άρθροΗ κλασσική σοκολατοπιτα