Την συνταγή μου την έδωσε ο σεφ του ξενοδοχείου στην Πορταριά Πηλίου και είναι καταπληκτική!!!

ΥΛΙΚΑ                                                        1 1/2 ποτήρια φρυγανιά
1 1/2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια καρύδι χονδροκοπανισμένο
2 ποτήρια γάλα
2 ποτήρια αραβοσιτέλαιο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
1 κουτάλι σούπας σόδα
ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
8 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
ΣΙΡΟΠΙ
2 1/2 ποτήρια νερό
1 κιλό ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά για 20 ΄λεπτά.
Αναμιγνύουμε τα άλλα υλικά
Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά που έχουν γίνει πια μαρέγκα, και το μίγμα μας θα γίνει όπως στη φωτό.

Λαδώνουμε το ταψί μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμη, κόβουμε την καρυδόπιτα όπως είναι μέσα στο ταψί σε μερίδες.
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι, στη φωτιά , και από την ώρα που θα αρχίσει να παίρνει βράση, αφήνουμε 5 λεπτά.

Το κατεβάζουμε και σιροπιάζουμε κρύο το γλυκό , ζεστό καυτό το σιρόπι.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια πορτοκαλιού νηστίσιμα
Επόμενο άρθροΌλα όσα πρέπει να ξέρετε για την καθαριότητα της κουζίνα σας & του σπιτιού