Σοκολατόπιτα

Η σοκολατόπιτα που έφτιαξε η κα αναστ γεω ήταν πεντανόστιμη! Το κέικ ήταν μαλακό και αφράτο, με έντονη γεύση σοκολάτας. Η κρούστα ήταν τραγανή και τέλεια αρτυμένη. Συνολικά, ήταν μια πολύ επιτυχημένη συνταγή!”

Αν σας αρέσει η σοκολάτα, τότε η σοκολατόπιτα είναι ένα γλυκό που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε. Είναι ένα εύκολο και νόστιμο γλυκό που θα σας ενθουσιάσει.

Υλικά

για το σιρόπι.
200 ml νερό.
200 γρ ζάχαρη
3 κσ κακάο.
Μια τσιμπια αλάτι .
Μισό σφινακι λικέρ.
Βράζουμε το σιρόπι πρώτα να κρυώσει.

για το κέικ .
180 γρ αλεύρι.
200 γρ ζάχαρη.
1κγ σόδα.
1κγ μπεικιν.
2 αυγά.
120 γρ λιωμένο Βιτάμ.
80 γρ κακάο
200 γρ γάλα ζεστό.

Εκτέλεση

Εβαλα σε ένα μπολ το αλεύρι τη ζάχαρη το κακάο και τα υπόλοιπα στερεά υλικά και μετά τα υγρά όλα μαζί και ανακάτεψα με το αναδευτηρι.
Το έβαλα σε ένα ταψάκι 24 εκ βουτυρωμένο και έψησα στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά ακριβώς σε προθερμασμενο φούρνο .
Έβγαλα το γλυκό και έριξα το σιρόπι κρύο.
Έκανα ένα γλάσο με 200 γρ κουβερτούρα και 180 ml γάλα εβαπορέ. Από πάνω έριξα κουβερτούρα λευκή λιωμένη και έκανα το σχέδιο. Αρκετά εύκολη συνταγή και γρήγορη.

Καλη Απόλαυση.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σοκολατόπιτα ραβανί

Σοκολατόπιτα ραβανί

Υλικά

900 ml νερό
1 κιλό κρυσταλλική ζάχαρη
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
50 γρ κακάο σε σκόνη
8 αυγά
200 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
250 ml σπορέλαιο
200 γρ σιμιγδάλι, ψιλό
100 γρ αλεύρι απλό (αλεύρι για όλες τις χρήσεις)
100 γρ κακάο σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ
300g κρέμα γαλκατος 35%
400 γρ σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 900 ml νερό, 1 κιλό κρυσταλλική ζάχαρη, 50 γρ κακάο σε σκόνη και αφήνουμε να βράσουν.
Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε μέσα τα 200 γρ κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας και μετά αφήνουμε να κρυώσει.
Στη συνέχεια στο μίξερ προσθέστε 8 αυγά και 200 ​​γραμμάρια ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να γίνει άσπρο και κρεμώδες μόλις γίνει κρεμώδες προσθέστε τα 250 ml σπορέλαιο και ανακατέψτε μαζί σε χαμηλή
ταχύτητα. Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε τα 200 γρ ψιλό σιμιγδάλι, 100 γρ αλεύρι απλό (αλεύρι για όλες τις χρήσεις), 100 γρ κακάο σε σκόνη, 2 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ και
ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα ξηρά υλικά στο μείγμα της λευκής κρέμας. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα και διπλώστε το μείγμα ώστε να γίνει ένα καφέ χρώμα.
Στη συνέχεια βουτυρώνουμε το ταψί μας 30×30 και μετά ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί μας. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς και ψήνετε για 35-40 λεπτά στους 180 βαθμούς
στην επάνω σειρά της κουζίνας σας. Όταν το κέικ σας είναι έτοιμο βγάζετε και ανοίγετε τρύπες και ρίχνετε από πάνω το σιρόπι σοκολάτας που έχετε φτιάξει νωρίτερα.
Στη συνέχεια αφήνουμε να απορροφηθεί για περίπου 30 λεπτά.
Στη συνέχεια, για τη γκανάζ σας, ρίξτε 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνετε τη μέχρι να πάρει μια βράση. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα 400 γραμμάρια μαύρης
σοκολάτας και ανακατεύετε μέχρι να πάρει ένα καφέ χρώμα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ρίχνουμε από πάνω το κέικ και μετά βάζουμε στο ψυγείο να δέσει.
Αφήστε το βράδυ να δέσει και μετά μπορείτε να το απολαύσετε.

Ελπίζω να σας αρέσει η συνταγή

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΡυζόγαλο: Μία κλασική συνταγή
Επόμενο άρθροΗ πιο καλοκαιρινή παρασκευή αγγουριών και ντοματών τουρσί.