Αχνούφλες, ζεστές, και μελωμένες, με άρωμα που μοσχοβολάει γιατί οι τηγανίτες της γιαγιάς δεν είναι απλά ένα γλυκό. Είναι αγάπη, ζεστασιά, και νοσταλγία σε κάθε μπουκιά!
Υλικά
1 κούπα νερό
2 κουπες αλευρι περίπου
1 κ γ αλάτι
1 κ γ ζάχαρη
λίγο λάδι
1/2 λεμόνι!
Συμβουλές:
Μπορείτε να προσθέσετε 1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder στον χυλό για πιο αφράτες τηγανίτες.
Μπορείτε να προσθέσετε κανέλα ή βανίλια στον χυλό για επιπλέον γεύση.
Μπορείτε να γαρνίρετε τις τηγανίτες και με σαντιγί.
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη.
Σιγά σιγά προσθέστε το νερό, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να σχηματιστεί ένας ομοιόμορφος χυλός.
Ζεστάνετε το ηλιέλαιο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Ρίξτε 1/4 φλιτζάνι από τον χυλό στο τηγάνι για κάθε τηγανίτα.
Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
Σερβίρετε ζεστές με μέλι, σιρόπι, μαρμελάδα ή ψιλοκομμένο λεμόνι.
Καλή όρεξη!
Συνταγή Ασημινα Σταθης Κατρανης