Σουφλέ Ζυμαρικών

Πεντανόστιμο Σουφλέ Ζυμαρικών με πένες, κρεμώδη τυριά, ζαμπόν και μπεσαμελ στο φούρνο. Εύκολη συνταγή σε 10 λεπτά

Υλικα:

1 πακέτο μακαρόνια πένες
ελαιόλαδο
7 φετες μπέικον η ζαμπόν
200 gr τυράκι ημίσκληρο
1/2 κόκκινη η πράσινη πιπεριά
πιπέρι
100 γραμμάρια φέτα

μπεσαμέλ
1 λίτρο γάλα
1 αυγό
1 κύβο κότας
λίγο πιπέρι
5 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
τριμμένο μοσχοκάρυδο
1 κομματάκι βούτυρο
300 γρ τυρι παρμεζανα

Εκτέλεση

Βράζω τις πένες τις βάζω σε ένα πυρέξ ρίχνω λίγο ελαιόλαδο μπέικον η ζαμπόν ψιλοκομμένο, τυράκι ημίσκληρο, κόκκινη η πράσινη πιπεριά λίγο πιπέρι,
φέτα τα ανακατεύω αυτά όλα μαζί και από πάνω ρίχνω την μπεσαμέλ

Για την μπεσαμελ

Βάζω σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, αυγό, κύβο κότας λίγο πιπέρι όλα αυτά τα αφήνω να ζεσταθούν και μετά ρίχνω το κορν φλάουρ και ανακατεύω μέχρι να πήξει μόλις
είναι έτοιμη η μπεσαμέλ μου ρίχνω λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο ένα κομματάκι βούτυρο και λίγη παρμεζάνα που λιώνει απλώνω την μπεσαμέλ πάνω από τα μακαρόνια και
ρίχνω την υπόλοιπη παρμεζάνα

Σουφλέ Ζυμαρικών

H συνταγή είναι της Μένια Στεφοπούλου 

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τυρόπιτα Σουφλέ

Τυρόπιτα Σουφλέ

Υλικά

• 750 ml γάλα ολόπαχο
• 500 γρ. φέτα 
• 300 γρ. κασέρι 
• 200 γρ. γραβιέρα Νάξου, αμφιλοχίας ή Μετσόβου
• 3-4 αυγά χατζέλη (μυτιληνιά)
• ελαιόλαδο για το λάδωμα των φύλλων • 1 πακέτο φύλλο κρούστας (λεπτό, όχι χωριάτικο)

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα τυριά στο χονδρό του τρίφτη και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ.
Στρώνουμε 4 φύλλα στη βάση του ταψιού, λαδώνοντας μόνο τα δύο πρώτα.
Αδειάζουμε το μισό μίγμα τυριών.
Απλώνουμε ένα φύλλο και βάζουμε και τα υπόλοιπα τυριά.
Συνεχίζουμε με 4 φύλλα ακόμα.
Χαράζουμε τα φύλλα, κόβοντας τη στεγνή τυρόπιτα σε μερίδες/τετράγωνα.
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα αυγά με το γάλα.
Περιλoύουμε τη τυρόπιτα με το μίγμα αυγών/γάλακτος.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6-8 ώρες ή αποβραδίς.
Βγάζουμε από το ψυγείο και βάζουμε τη κρύα τυρόπιτα σε κρύο φούρνο, όχι προθερμασμένο.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς C, για μία ώρα και μετά για μισή ώρα στους 200, μέχρι να στεγνώσει και να ροδοκοκκινίσει.Προσοχή όμως, ο κάθε φούρνος και το κάθε φύλλο είναι διαφορετικά και πρέπει να είστε όταν τελειώνει το ψήσιμο και προσεκτικοί. Αν η τυρόπιτα δηλαδή δεν έχει ψηθεί καλά από κάτω, ανάψτε την κάτω αντίσταση και δώστε της λίγο επιπλέον χρονο στους 200 βαθμούς, φυσικά επιβλέποντάς την!!!
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά πριν κόψουμε.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΜοσχάρι Χριστουγεννιάτικο στην γάστρα
Επόμενο άρθροΧοιρινή τηγανιά με ρετσίνα και πιπεριές