Δείτε Επίσης: Μακαρονόπιτα με Φέτα και Φρέσκο κρεμμυδάκι | Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Καλοκαιρινή και αρωματική Μακαρονάδα

Συστατικά

Σάλτσα:
2 κγ ελαιόλαδο
2 κγ βούτυρο
2 κσ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουτιά γάλα εβαπορέ
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί κεφαλογραβιέρα
1/2 φλιτζάνι τεμαχισμένο παρμεζάνα
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​θυμάρι
1 μέτριο λεμόνι, χυμός και ξύσμα
Αλάτι και πιπέρι
Κυριώς Πιάτο:
1 πακέτο Μακαρόνια , μαγειρεμένα μέχρι να είναι al dente
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
2 μεσαίες σκελίδες σκόρδου
2 φλιτζάνια φρέσκα μπρόκολα
1 μεγάλο καρότο, ξεφλουδισμένο & ψιλοκομμένο
1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά, ψιλοκομμένη ή λεπτή φέτες
2 φλιτζάνια μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο στήθος κοτόπουλου
1 1/2 φλιτζάνια μισά ντοματίνια
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
Επικάλυψη:
1/2 φλιτζάνι τεμαχισμένο τυρί κεφαλογραβιέρα
1/4 φλιτζάνι τεμαχισμένο παρμεζάνα
1/2 μεσαίο λεμόνι, χυμό

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C. Λαδώστε ένα ταψί πυρέξ 20×30 εκ .

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΤΣΑΣ:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Χτυπάμε ελαφρά το αλεύρι και
ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Ρίχνουμε και χτυπάμε αργά το γάλα. Συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να ζεσταθεί το γάλα και να πήξει ελαφρώς. Χτυπάμε ελαφρά τα τυριά, το θυμάρι, το ξύσμα λεμονιού / χυμό και το αλάτι και το πιπέρι. Αφήστε για λίγο αργότερα.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ:
Ενώ τα μακαρόνια μαγειρευτούν, προετοιμάστε τα λαχανικά. Σε ένα πολύ μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέστε μπρόκολο, καρότο και πιπεριές. Ανακατέψτε και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά, 4 έως 5 λεπτά. Απενεργοποιήστε τη φωτιά.
Προσθέστε μακαρόνια στο τηγάνι και ανακατέψτε απαλά τα λαχανικά με τα μακαρόνια. Προσθέστε το κοτόπουλο και στη συνέχεια προσθέστε τη σάλτσα. ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε. Μεταφέρετε το μείγμα ζυμαρικών-λαχανικών στο έτοιμο ταψί, απλώστε τις κομμένες ντομάτες στην κορυφή και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.
Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 30 λεπτά. Αφαιρέστε το φύλλο και πασπαλίστε τα τυριά από πάνω. Στύψτε το χυμό από 1/2 λεμόνι πάνω από τα τυριά. Επιστρέψτε στο φούρνο και ψήστε μέχρι να λιώσουν τα τυριά και οι ντομάτες να μαραθούν – περίπου 10 λεπτά.
Μοιράστε σε πιάτα και σερβίρετε αμέσως.

Δείτε Επίσης: Μακαρονόπιτα με Φέτα και Φρέσκο κρεμμυδάκι | Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

ΠΗΓΗ: https://www.recipegirl.com/

Προηγούμενο άρθροΠατατόπιτα με γιαούρτι
Επόμενο άρθροΚαλοκαιρινά λαχανικά στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας,τυριά και μπεσαμελ