Σπανακοτυρόπιτα στο τηγάνι

Αυτή η πίτα είναι ένα πραγματικό διαμάντι! Η τραγανή ζύμη αγκαλιάζει μια ζουμερή γέμιση από σπανάκι και έμενταλ, δημιουργώντας μια ακαταμάχητη γευστική πανδαισία. Η πίτα ψήνεται σε τηγάνι, χαρίζοντας ένα υπέροχο χρυσαφένιο χρώμα και μια αξεπέραστη τραγανότητα.

Τι μου άρεσε:

  • Η ζύμη ήταν τέλεια: λεπτή, τραγανή και γευστική.
  • Η γέμιση σπανάκι και έμενταλ ήταν πλούσια, ζουμερή και πολύ γευστική.
  • Η πίτα ήταν εύκολη στην παρασκευή και δεν πήρε πολύ χρόνο.
  • Η πίτα ψήνεται σε τηγάνι, άρα δεν χρειάζεται φούρνος.
  • Είναι μια ιδανική επιλογή για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό.
  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στη γέμιση, όπως μανιτάρια, κρεμμύδι ή πράσο.

Συμβουλές:

  • Φροντίστε η ζύμη να είναι καλά ζυμωμένη για να γίνει τραγανή.
  • Σοτάρετε καλά το σπανάκι πριν το βάλετε στην πίτα για να φύγει η υγρασία.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε τυρί θέλετε για τη γέμιση.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να ψήσετε την πίτα στο φούρνο στους 180°C για περίπου 30 λεπτά.

Συνολικά:

Αυτή η αλμυρή πίτα με σπανάκι και έμενταλ είναι μια εύκολη, νόστιμη και χορταστική επιλογή για κάθε γεύμα. Σίγουρα θα σας ενθουσιάσει!

Βαθμολογία:

5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐

Υλικά

350 γρ αλεύρι 00
1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά στιγμής για πίτσα και focaccia
Περίπου 180 ml χλιαρό νερό
1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση
400γρ σπανάκι, χρησιμοποίησα τα κατεψυγμένα
2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
100 γραμμάρια φέτα τριμμένη
1 κουτάλια βούτυρο για το τηγάνι διαμέτρου 25

Εκτέλεση

Σωτάρετε κατεψυγμένο σπανάκι μέσα σε λάδι και αλάτι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσει το νερό του, στη συνέχεια σβήστε το και αφήστε το να κρυώσει.
Σε ένα μπολ βάζετε το νερό, το αλάτι, τη μαγιά, ανακατεύετε και προσθέτετε λίγο λίγο το αλεύρι.

Ζυμώνετε για μερικά λεπτά, χωρίζετε τη ζύμη σε δύο μέρη, ανοίγετε ένα φύλλο ζύμης, βουτυρώνετε το ταψί, βάζετε τη ζύμη στο ταψί, γεμίζετε με το σπανάκι και το τριμμένο τυρί
Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο ζύμης, καλύπτουμε το σπανακι με αυτό, γυρίζουμε τις άκρες, κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά.

Μετά από 5 λεπτά, ελέγχουμε αν έχει ροδίσει, το γυρίζουμε στο καπάκι ή σε ένα πιάτο, το ξαναβάζουμε στο τηγάνι και το ψήνουμε, ελέγχοντας αν έχει το χρώμα που μας αρέσει περισσότερο, το σβήνουμε και το βάζουμε αμέσως σε ένα πιάτο, ελπίζω να σας αρέσει 😊

Le Meravigliose Ricette di Ana

Προηγούμενο άρθροΣοφρίτο Κερκυραϊκό: Ωδή στο σκόρδο και το μοσχάρι
Επόμενο άρθροΕξωπραγματικά νόστιμο κέικ εκλέρ.