Σπετσοφάι
Η Συνταγή είναι του Chef Alexios Nikoloutsopoulos
Τα υλικά είναι για 4 άτομα.
Μισό κιλό 5 λουκάνικα χωριάτικα Πηλίου κομμένα σε μέτρια κομμάτια
3 πιπεριές μεγάλες πράσινες κομμένες σε μεσαίες λωρίδες
3 πιπεριές μεγάλες Κόκκινες κομμένες σε μεσαίες λωρίδες
Χυμός Τομάτας 500gr η 1/2 κιλό ντομάτες φρέσκες ώριμες πολτοποιημένες
240gr 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
5gr 1 κ.γ πελτέ ντομάτας (Προαιρετικά)
αλάτι πιπέρι
5gr 1κ/γ Μπούκοβο
200gr νερό
Λίγο φρέσκο βούτυρο
Ρίγανη, αλάτι, πιπέρι κατά προτίμηση.
Εκτέλεση συνταγής:
Βάζουμε το τηγάνι μας να πιάσει θερμοκρασία ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και λίγο βούτυρο και σοτάρουμε τα λουκάνικα που τα έχουμε κόψει σε μικρές ροδέλες.
Μόλις τα λουκάνικα πάρουν καλό χρώμα και από τις δυο πλευρές τα βγάζουμε σε ένα μικρό ταψάκι και αμέσως στο ίδιο σκεύος σοτάρουμε τις πιπεριές αν χρειαστεί θα συμπληρώσουμε λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε καλά τις πιπεριές και μόλις είναι έτοιμες τις βάζουμε και αυτές στο ίδιο ταψάκι με τα λουκάνικα.
Συνεχίζουμε πάντα στο ίδιο σκεύος και σοτάρουμε τον πελτέ μαζί και το μπουκοβο να βγάλει τα αρώματα του συνεχίζουμε και με τις ντομάτες μόλις η ντομάτα πάρει μερικές βράσεις ρίχνουμε μέσα τα λουκάνικα και τις πιπεριές προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι και μπορεί να χρειαστεί να ρίξουμε λίγο ζεστό νερό.
Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για περίπου 15-20 λεπτά το φαγητό θα είναι έτοιμο όταν μείνει μόνο με το λάδι σε αυτό το σημείο προσθέτουμε ένα κομματάκι βούτυρο να δέσει η σάλτσα.
Στο τέλος προσθέτουμε και την ρίγανη και σερβίρουμε στα πιάτα μας το φαγητό μπορούμε να το συνδυάσουμε με ότι ζυμαρικό θέλετε η τηγανητές πατάτες και φυσικά με την προσθήκη μπόλικης φέτας στην σάλτσα αλλά και μαζί με χωριάτικο ψωμί!!!
Δείτε Περισσότερες φωτογραφίες της εκτέλεσης εδώ Καλή επιτυχία