Δείτε Επίσης: Μαγική Σοκολατόπιτα σε δύο χρόνους | Αφράτα Σοκολατόψωμα

Σπιτική σοκολατόπιτα

Αν θέλετε να απολαύσετε μια σπιτική σοκολατόπιτα με την οικογένεια, με φίλους ή μόνοι σας, τότε η γεύση της θα σας ενθουσιάσει. Η σοκολατόπιτα φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα, χρησιμοποιώντας υλικά που συνήθως υπάρχουν στο σπίτι, και ψήνεται στο φούρνο σε λίγα λεπτά. Μπορείτε να την απολαύσετε σκέτη ή να τη σερβίρετε με σαντιγί, παγωτό ή φρέσκα φρούτα. Η σπιτική σοκολατόπιτα είναι η απόλυτη απόλαυση για όσους αγαπούν τη σοκολάτα!

Συστατικά

για την γκαναζ:
2 φλιτζάνια – γάλα
3/4 φλιτζάνι – ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι – σκόνη κακάου
2 κουταλιές της σούπας – Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 g – Αλατισμένο βούτυρο

Κέικ Σοκολάτας:
2 φλιτζάνια – Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2/3 φλιτζάνι – σκόνη κακάου
1 1/2 φλιτζάνια – Ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού – αλάτι
2 κουταλιές της σούπας – μπεικιν παουντερ
2 κουταλιές της σούπας – μαγειρική σόδα
1 φλιτζάνι – γάλα
1/2 φλιτζάνι – φυτικό λάδι
2 κουταλιές της σούπας – Εκχύλισμα βανίλιας
4 τεμ – αυγά
1/2  φλιτζάνι – βραστό νερό
2 κουταλιές της σούπας – καφές
1 1/2 κουταλιά της σούπας – Λευκό ξύδι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την ζάχαρη, και μέσα κοσκινίζουμε το αλεύρι, κακάο, σόδα, μπεικιν, αλάτι.
Ανακατεύουμε το ξηρό μείγμα και προσθέτουμε τα αυγά, γάλα, λάδι, εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός μέχρι να πάρουμε ένα υγρό μείγμα σοκολάτας.
Προσθέτουμε τον καφέ στο μείγμα, χτυπάμε με το μίξερ χειρός και προσθέτουμε το βραστο νερό και το λευκό ξύδι.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί μας που έχουμε στρώση με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε στους 175 ° C για 40 λεπτά

Για την Γκαναζ σοκολάτας

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την ζάχαρη και ανακατεύουμε να διαλυθεί και συνεχίζουμε και ρίχνουμε το κακάο, το αλεύρι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατευοντας συνέχεια μέχρι να πήξει ελαφρώς.
Σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο να λιώσει και αυτό και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Κόβουμε το το κέικ σοκολάτας οριζόντια στην μέση σε τρία στρώματα.

 
Βγάζουμε τα 2 στρώματα και απλώνουμε την γκαναζ σοκολάτας σε κάθε στρώμα σε στυλ σάντουιτς και στο τελευταίο και από πάνω και γύρω γύρω. Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και είναι έτοιμη να την απολαύσετε

Δείτε Επίσης: Μαγική Σοκολατόπιτα σε δύο χρόνους | Αφράτα Σοκολατόψωμα

Δειτε το βιντεο της Συνταγής εδώ