Σοκολατένιο υγρό κέικ.

Πρόσφατα, έψαχνα για μια συνταγή για ένα κέικ σοκολάτας σε μια ομάδα!

Για την παρασκευή του θα χρειαστείτε:

4 αυγά μικρά
200 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια γάλα
150 γραμμάρια λάδι
250 γραμμάρια αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας κακάο
18 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ.

Για γέμιση:
200 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια γάλα
100 γραμμάρια λάδι
3 κουταλιές της σούπας κακάο.

Εκτέλεση

Χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη σε μια αφράτη λευκή μάζα. Προσθέστε το γάλα και το λάδι και χτυπήστε ξανά για 10 δευτερόλεπτα.
Ανακατεύουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με το μείγμα των αυγών.
Αλείφουμε τη φόρμα (έχω 20×30 εκ.) με λάδι και ρίχνουμε μέσα την υγρή ζύμη. Ψήνουμε σε θερμοκρασία 175 βαθμών μέχρι να γίνει (30-40 λεπτά). Ελέγξτε με μία οδοντογλυφίδα.
Όταν το κέικ είναι έτοιμο, ανακατεύουμε τα υλικά για τη γέμιση σε μια κατσαρόλα και ανακατεύοντας συνεχώς, μαγειρεύουμε για 5 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού.

Κόβουμε το κέικ σε κομματια, τρυπάμε επιπλέον με ένα πιρούνι και ρίχνουμε ζεστή γέμιση όσο είναι ακόμα ζεστό.
Κάντε στο κέικ έχει ένα ανοιγμα στη μέση, ρίξτε πρώτα μια-δυο κουταλιά στη μέση, γιατί αν ρίξετε όλη τη γέμιση ταυτόχρονα, θα απλωθεί στα πλαϊνά. Μπορείτε να πασπαλίσετε από πάνω τρίμματα καρύδας.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Iryna Falchuk

Προηγούμενο άρθροΝόστιμο κέικ με καλαμποκι
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με Κρεμώδης σάλτσα Μασκαρπόνε & Μανιτάρια