Τούρτα με τρουφάκια καρύδας

Ένας μικρός, σοκολατένιος πειρασμός είναι η Τούρτα με τρουφάκια καρύδας που ετοίμασα με πολλή αγάπη για τα αγόρια μου💙💙💙

Να πώς έφτιαξα την τούρτα:

Για τις μπάλες:
250 – 300 γραμμάρια τυρί cottage
1 κρόκος αυγού
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουερ
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 λοβούς βανίλιας
60 γρ τριμμένη καρύδα
Όλα ανακατεύονται, σχηματίζονται μπάλες, τοποθετούνται σε πιατέλα και στο ψυγείο.

Για τη ζύμη:
4 αυγά
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουερ
3-4 κουταλιές της σούπας αλεύρι (για τη ζύμη για κέικ)
3 κουταλιές της σούπας κακάο
1 ζάχαρη βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
50 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας

Για το γλάσο:
50 γρ λάδι
50 γρ σοκολάτα

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε μια φόρμα με Δ 20-22 εκ. Βάζουμε χαρτί ψησίματος στον πάτο, αλείφουμε τα πλαϊνά με μαλακό βουτυρο.
Ανάβουμε το φούρνο στους 170° ή όπως ξέρετε ψήνει ο φούρνος σας.
Κοσκινίζουμε τα ξηρά υλικά, χωρίς τη ζάχαρη, σπάμε τη σοκολάτα σε κατάλληλο δοχείο και τη λιώνουμε σε μπεν μαρι ή φούρνο μικροκυμάτων.

Χτυπάμε με μίξερ τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε σταδιακά τη λιωμένη σοκολάτα και το στεγνό μείγμα.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρεγκα και ενώνουμε τα δύο μείγματα με ένα κουτάλι. Αραδιάζουμε τα μπαλάκια στον πάτο της φόρμας, ρίχνουμε από πάνω το μείγμα των αυγών.

Ψήνω μέχρι να γίνει και τσεκαρουμε με οδοντγλυφίδα (μου πήρε περίπου 25 λεπτά) Αφού κρυώσει ετοιμάζω το γλάσο.
Λιώνουμε τη σπασμένη σοκολάτα και το βούτυρο και αφού κρυώσει ελαφρώς το απλώνουμε στο κέικ.
Διακοσμήστε όπως θέλετε.

Καλη απόλαυση

Феня Георгиева

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τρουφάκια Μανταρίνι

Τρουφάκια Μανταρίνι

H Συνταγή είναι από την ομάδα Οι λιχουδιές της Μαρίας της Anna Sousouri

Τι χρειαζόμαστε:

150 γρ. ζάχαρη
250 γρ. αμύγδαλο ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
4 μανταρινιών τα φλούδια ή πορτοκαλιών) 1/2 κρασοπότηρο νερό
1/2 φλ.τσαγιού φρυγανιά 400 γρ. κουβερτούρα 1/2 κ.σ. λάδι

Πως τα φτιάχνουμε

Βάζουμε τις φλούδες από τα μανταρίνια και το νερό και τα βράζουμε μέχρι να πιουν όλο το νερό.
Αλέθουμε στο μπλέντερ τις φλούδες.Ανακατεύουμε τις λιωμένες φλούδες με τα αμύγδαλα, την ζάχαρη και την φρυγανιά και τα πλάθουμε σε μπαλακια.
Τα βάζουμε για λίγο στο ψυγείο. Στο μεταξύ λιώνουμε σε μπεν-μαρι την σοκολάτα προσθέτοντας και το λάδι (για να γυαλίσει η σοκολάτα!)
Μετά βουτάμε τα μπαλάκια στην σοκολάτα και τα αφήνουμε πάνω σε σχάρα για να στεγνώσουν.
Για να τα διατηρήσετε μην τα βάλετε στο ψυγείο, γιατι η σοκολάτα θα ασπρίσει… απλά φυλάξτε τα σε καλά κλεισμένο κουτί μακριά από ζέστη και υγρασία!

Δείτε περισσότερες συνταγές στην ομάδα Οι λιχουδιές της Μαρίας 

H Συνταγή είναι από την ομάδα Οι λιχουδιές της Μαρίας της Anna Sousouri

Τι χρειαζόμαστε:

150 γρ. ζάχαρη
250 γρ. αμύγδαλο ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
4 μανταρινιών τα φλούδια ή πορτοκαλιών) 1/2 κρασοπότηρο νερό
1/2 φλ.τσαγιού φρυγανιά 400 γρ. κουβερτούρα 1/2 κ.σ. λάδι

Πως τα φτιάχνουμε

Βάζουμε τις φλούδες από τα μανταρίνια και το νερό και τα βράζουμε μέχρι να πιουν όλο το νερό.
Αλέθουμε στο μπλέντερ τις φλούδες.Ανακατεύουμε τις λιωμένες φλούδες με τα αμύγδαλα, την ζάχαρη και την φρυγανιά και τα πλάθουμε σε μπαλακια.
Τα βάζουμε για λίγο στο ψυγείο. Στο μεταξύ λιώνουμε σε μπεν-μαρι την σοκολάτα προσθέτοντας και το λάδι (για να γυαλίσει η σοκολάτα!)
Μετά βουτάμε τα μπαλάκια στην σοκολάτα και τα αφήνουμε πάνω σε σχάρα για να στεγνώσουν.
Για να τα διατηρήσετε μην τα βάλετε στο ψυγείο, γιατι η σοκολάτα θα ασπρίσει… απλά φυλάξτε τα σε καλά κλεισμένο κουτί μακριά από ζέστη και υγρασία!

Δείτε περισσότερες συνταγές στην ομάδα Οι λιχουδιές της Μαρίας 

Προηγούμενο άρθροΧοιρινή τηγανιά με ρετσίνα και πιπεριές
Επόμενο άρθροΠατατοκεφτέδες με τυρί και κρεμμύδι