Tρούφες μαύρης σοκολάτας με πορτοκάλι
Υλικά
220 γρ παντεσπάνι δικό σας ή ετοιμο
150 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
50 γρ ρούμι
100 γρ μαρμελάδα πορτοκαλιού
40 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε κατάλληλο μπολ λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
Ρίχνουμε μέσα το θρυμματισμένο παντεσπάνι, το ρούμι και τη μαρμελάδα πορτοκαλιού.
Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει για ~2 ώρες.
Παίρνετε μικρούς σωρούς ζύμης βάρους ~ 30 g το καθένα και σχηματίζετε μπάλες τυλίγοντάς τις με τα χέρια σας.
Διατηρούμε τις τρούφες στο ψυγείο. Τυλίξτε την κρυσταλλική ζάχαρη και βάλτε σε χαρτάκια λίγο πριν το σερβίρετε.
Καλή Απόλαυση