Tρούφες μαύρης σοκολάτας με πορτοκάλι

Υλικά

220 γρ παντεσπάνι δικό σας ή ετοιμο
150 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
50 γρ ρούμι
100 γρ μαρμελάδα πορτοκαλιού
40 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε κατάλληλο μπολ λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
Ρίχνουμε μέσα το θρυμματισμένο παντεσπάνι, το ρούμι και τη μαρμελάδα πορτοκαλιού.
Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει για ~2 ώρες.
Παίρνετε μικρούς σωρούς ζύμης βάρους ~ 30 g το καθένα και σχηματίζετε μπάλες τυλίγοντάς τις με τα χέρια σας.
Διατηρούμε τις τρούφες στο ψυγείο. Τυλίξτε την κρυσταλλική ζάχαρη και βάλτε σε χαρτάκια λίγο πριν το σερβίρετε.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια λαχανικών με τυρί
Επόμενο άρθροΚαλαμάκια κοτόπουλο με λαχανικά και πατάτες στο φούρνο….πιο ζουμερό δεν έχετε ξαναφάει