Για τη ζύμη
1 φλυτζάνι ηλιέλαιο
1 φλυτζάνι γιαούρτι
50 γραμμάρια λιωμένη μαργαρίνη
1/2 κουταλάκι αλάτι
500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει
Κρόκο αυγού για το αλειμα


Για τη γέμιση 
250 γραμμάρια τυρί,έβαλα κατσικίσιο,φέτα,
κίτρινο τυρί(γκουντα,εμενταλ ή ότι σας αρέσει),2 κουταλιές γιαούρτι,πιπέρι.Κράτησα λίγο από την γέμιση τυριού και ψιλοκοψα λίγες φετουλες σαλάμι αέρος,είναι αυτά με το μαύρο σουσάμι.Χτυπάμε όλα τα υλικά για τη ζύμη με το γάντζο του μίξερ,να γίνει αφράτη.Χωρίζουμε τη ζύμη σε 25 μπαλάκια στο μέγεθος αυγού,ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε στρογγυλό πιτακι.Βάζουμε ένα κουταλάκι γέμιση και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο.Πατάμε τις άκρες με ένα πιρούνι να κολλήσουν,τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα,αλείφουμε με τον κρόκο,πασπαλίζουμε με σουσάμι,ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς,20-25 λεπτά να ροδίσουν και καλή μας όρεξη!!😋😋😋

Της Urania Zantioti

Προηγούμενο άρθροKολοκυθοτυροπιτάκια ,με στυλ
Επόμενο άρθροΝτολμαδάκια γιαλαντζί….της μαμάς