Συστατικά
1,8 kgr ηλιέλαιο ή φυτικό λάδι
1 φλιτζάνι ζεστό νερό 45 βαθμούς 
2 1/2 κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι γενικής χρήσεως
1 κουταλάκι αλάτι 
2 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
8 κουταλιές ανάλατο βούτυρο 
1/2 φλιτζάνι καλής ποιότητας μέλι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

Οδηγίες
Τοποθετήστε το λάδι σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά με ένα θερμόμετρο στην πλευρά του δοχείου. Θερμάνετε μέχρι τουλάχιστον στους 180 βαθμούς αλλά κάτω από 190 βαθμούς .


Τοποθετήστε το ζεστό νερό, μαγια και ζάχαρη σε ένα μπολ αναμίκτη με ένα γάντζο ζύμης. Αφήστε να καθίσει για 5-10 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.


Προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο στο μίξερ ,και χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα.

Ανακατεύουμε έως ότου η ζύμη δεν κολλάει τις πλευρές του μπολ, περίπου 2-3 ​​λεπτά. Με πολύ αλευρωμένα χέρια, αφαιρέστε τη ζύμη από το μπολ και σχηματίστε μια μπάλα πάνω σε μία λαδόκολλα.


Πάρτε περίπου 1/4 φλιτζανιού ζύμη που σχηματίζεται πιτάκια 6-7 εκ. Δεν χρειάζεται να είναι τέλεια. (Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για πίτσα)

Προσεκτικά βάλτε τα κομμάτια ζύμης σε καυτό λάδι, σε παρτίδες. Οχι περισσότερα από 3 ή 4 κάθε φορά. Τηγανίζουμε μέχρι να χρυσίσουν και να φουσκώσουν σε κάθε πλευρά.

Αφαιρέστε τα  από το καυτό λάδι και τοποθετήστε τα σε μία λαδόκολλα. Απλώστε αμέσως το βούτυρο και το μέλι πάνω από κάθε κομμάτι.

Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη εάν είναι επιθυμητό

και περιχύσετε με λίγο μέλι

Credit to Picky Palate

Προηγούμενο άρθροΧειροποίητες Σπιτικές Πίτες
Επόμενο άρθροΤο πανεύκολο καλοκαιρινό φαγητό που θυμίζει νησί….Συριανό