Υλικά
Για το σιρόπι
250 γρ. νερό
200 g κρυσταλλική ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
1/2 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
Για τις πίτες με ταχίνι
6 φύλλα ζύμης
100 γρ. μαργαρίνη, λιωμένη
100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κανέλα
360 γρ. ταχίνι
Εκτέλεση
Για το σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα, προσθέστε τη ζάχαρη, την κανέλα και τις φέτες λεμονιού.
Τοποθετήστε το σε μέτρια φωτιά και αφήστε το να πάρει βράση.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για τις πίτες με ταχίνι
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160* C στον αέρα.
Απλώστε τα 6 φύλλα σε μια επιφάνεια εργασίας.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη και την κανέλα.
Αλείψτε 1 φύλλο με λίγη μαργαρίνη. Πασπαλίστε με 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα ζάχαρης-κανέλας και απλώστε 60 γρ. ταχίνι σε όλη την επιφάνεια.
Ξεκινήστε να τυλίγετε τη ζύμη φύλλου, διαγώνια για να δημιουργήσετε ένα σαλιγκάρι.
Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα 5 φύλλα.
Μεταφέρετε τις πίτες σε ένα ταψί, αλείψτε με λίγη μαργαρίνη και πασπαλίστε με λίγο μείγμα ζάχαρης-κανέλας.
Ψήστε για 30-35 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμες, τις βγάζετε από το φούρνο και τις περιχύνετε αμέσως με ένα κουτάλι με το δροσερό σιρόπι.
Αφήστε τα στην άκρη για 5-10 λεπτά για να απορροφήσουν το σιρόπι και σερβίρετε.
Η Συνταγή είναι του Ακη Πετρετζίκη και η φωτό της Rebecca Maria Kyriakides
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Τυροπιτάκια γιαουρτιού στο τηγάνι
Καλημέρα σε όλους τους υπέροχους καλοφαγάδες!
Την παγκόσμια ημέρα της λέξης “σ ‘αγαπώ” για να σας ευχηθώ και να είστε ευτυχισμένοι και αγαπημένοι, όσο και να αγαπάτε εφτιαξα αυτη την συνταγή!
Υλικά
1 αυγό,
1/2 φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα,
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
αλεύρι 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού.
Τριμμένο τυρί,
λάδι
Εκτέλεση
Έφτιαξα μια ζύμη από ένα αυγό, μισό φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι με μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα,
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, αλεύρι για μια μαλακή ζύμη 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού.
Άφησα τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα, μετά εκοψα την ζύμη σε μπαλάκια με λαδωμένα χέρια και τα άπλωσα με τα χέρια μου σε μια κρούστα, έβαλα μέσα μια γέμιση τριμμένο τυρί, τα έπλασα μπουρεκάκια και τηγάνισα σε χλιαρό λάδι, αλλά σε χαμηλή φωτιά, στην περίπτωσή μου 2 εως 6 βαθμούς, τηγανίζουμε σε αργή φωτιά μέχρι να γίνουν.
Μπορούν να ψηθούν στο φούρνο! Έβγαλα σε χαρτί κουζίνας.
Σας αγαπώ!!! ❤❤❤