Μπατζίνα με κολοκυθάκι

Η μπατζίνα είναι μια παραδοσιακή ελληνική πίτα χωρίς φύλλο, η οποία φτιάχνεται από κολοκυθάκι, τυρί, αυγά και αλεύρι και καλαμποκάλευρο. Είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, η οποία μπορεί να γίνει και με ελάχιστα υλικά.

Η μπατζίνα είναι μια νόστιμη και χορταστική πίτα, η οποία μπορεί να καταναλωθεί για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό. Είναι ιδανική για τους λάτρεις του κολοκυθιού και του τυριού.

Η μπατζίνα μπορεί να γίνει με διάφορες παραλλαγές. Για παράδειγμα, μπορούμε να προσθέσουμε κρεμμύδι, άνηθο ή άλλα μυρωδικά. Επίσης, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το τυρί με άλλο, όπως ανθότυρο, μυζήθρα ή γραβιέρα.

Υλικά

1 κιλό κολοκυθάκια
3 αβγά
400γρ. φέτα, τριμμένη στο χέρι σε χοντρά κομμάτια
200ml. γάλα φρέσκο
100ml. ελαιόλαδο
λίγο δυόσμο φρέσκο
250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100γρ. καλαμποκάλευρο
1 κουτ. γλυκού baking powder
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Τρίβετε τα κολοκυθάκια στο χοντρό τρίφτη, τα αλατίζετε και τα αφήνετε για 20 λεπτά. Τα «στίβετε» λίγα λίγα μέσα σε μία πετσέτα, για να φύγουν όλα τους τα υγρά.
Βάζετε τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ, προσθέτετε τα αβγά, 250γρ. από τη φέτα, το γάλα, το ελαιόλαδο, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύετε.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε τα αλεύρια και το baking powder, τα ρίχνετε στο μπολ με τα κολοκυθάκια και αναμιγνύετε.
Λαδώνετε ένα ταψί και το πασπαλίζετε με καλαμποκάλευρο.
Απλώνετε με τα χέρια σας το μίγμα στο ταψί (δε πρέπει η μπατζίνα να είναι ούτε πολύ χοντρή, ούτε πολύ λεπτή).


Πασπαλίζετε από πάνω την υπόλοιπη φέτα και ψήνετε την μπατζίνα για 30-35 λεπτά.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μπατζίνα με κολοκυθάκια !!!🌾

Μπατζίνα με κολοκυθάκια

Υλικά

5 κούπες περιπου τριμμένα και στραγγισμενα κολοκυθάκια,
3/4 κουπας ελαφρυ ελαιολαδο,
1 στραγγιστό γιαουρτάκι ,
1/2 κούπα γάλα,
3 αυγα ,
400 γρ.φετα,
1/2 εως 1 κουπα τριμμενο κεφαλοτυρι ή κατσικίσιο τυρί ( βάζω μια κουπα )μαϊντανό,
1 μικρο τριμμενο καροτο ,
δυόσμο,άνηθο,
2 πρέζες αλάτι,
πιπέρι, ρίγανη,
1 τριμμένο κρεμμύδι,
1 & 1/2 κουπα αλεύρι φαρινα. ( Το ζυγισα και με την δικη μου κουπα πηρε 260 γρ.)

Εκτέλεση

Τα ανακατεύω ολα μαζι , οπως στο κεικ,απλα βαζω στο τελος την φετα ,για να μην διαλυθουν τα κομματια.
Λαδωνω το ταψί, πασπαλιζω τριμμένη φρυγανιά και ψήνω μέχρι να ροδίσει.Φρυγανια τριμμενη εχω βαλει στην επιφανεια της πιτας μονο.Αν βαλω στον πατο και ξεροψηθει η φρυγανια πικριζει.Στο συγκεκριμενο μεγαλο ταψι εβαλα σχεδον δυο δοσεις υλικα )
Επισης ξεχασα να σας πω οτι επειδη η συνταγη ειναι με ελαιολαδο ,προτιμω να βουτυρωσετε το ταψι με μαργαρινη η καποιο βουτυρο.
Προσδιδει ωραιο αρωμα.

Μπατζίνα με κολοκυθάκια

Καλο σας απογευμα !!!

H συνταγή είναι της μαρια παπαχαραλαμπους

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο με χόρτα
Επόμενο άρθροΑφράτο Κέικ Μπανάνας γεμάτο εκπλήξεις