Μπακλαβαδάκια σε Muffins

Συστατικά

1 πακέτο φύλλο κρουστας
1,5 φλιτζάνι καρύδια
1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κούπα σκόνη κανέλας
1 κουταλάκι σκόνη γαρύφαλο
3/4 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΌΠΙ
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
3/4 φλιτζάνι νερό
3/4 φλιτζάνι μέλι
1 ραβδί κανέλας
3 μπαχαρι γαρύφαλο

Οδηγίες

Βήμα 1 Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ºC. Προετοιμάστε το σιρόπι προσθέτοντας όλα τα συστατικά σε μια μικρή κατσαρόλλα και φέροντας το στο βρασμό. Μόλις φτάσει στο σημείο βρασμού, βράστε για ακριβώς 3 λεπτά και αφαιρέστε από τη φωτιά. Αφήστε το να κρυώσει.
Βήμα 2 Σε ένα μπλεντερ, προσθέστε τα καρύδια, τη ζάχαρη, τη σκόνη κανέλας και τη σκόνη γαρίφαλο και χτυπήστε όχι πολύ να παραμείνουν και κάποια πιο χοντρα κομάτια από τους ξηρούς καρπούς. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, κρατήστε 3 κουταλιές της σούπας για απο πάνω.
Βήμα 3 Κόψτε κάθε φύλλο filo (εκτός από δύο) σε τετράγωνα. Κάθε λεπτό φύλλο θα παράγει 6 τετράγωνα. Από τα δύο φύλλα που αφήσατε πίσω κοψτε 24 κύκλους χρησιμοποιώντας ένα στρογγυλό κόπτη ή ακόμα ένα ποτήρι.
Βήμα 4 Βουρτσίστε τα τετράγωνα φύλλα με βούτυρο και τοποθετήστε δύο φύλλα σε κάθε ένα χώρο muffin.

Προσθέστε δύο κουταλιές γέμιση σε κάθε γαρνιτούρα.
Βήμα 5 Τοποθετήστε τα φύλλα κύκλους πάνω από τα καρύδια και προσθέστε μια ακόμα κουταλιά απο πάνω. Επαναλάβετε τοποθετώντας τους υπόλοιπους κύκλους, κλείνοντας κάθε ένα από τα muffins.


Βήμα 6 Ψήστε για 30 λεπτά ή μέχρι να χρυσήσουν. Μόλις τα βγάλετε από το φούρνο, ραντίστε με σιρόπι σε κάθε θήκη muffin και αφήστε τα να κρυώσουν.

 

Πασπαλίστε με τα υπόλοιπα καρύδια για διακόσμηση.

ΠΗΓΗ: greekfoodalchemist.com

Προηγούμενο άρθροΣάμαλι Πολίτικο
Επόμενο άρθροΑπό τα ωραιότερα γεμιστά που θα φτιάξετε