To Χοιρινό Ρολό της Κυριακής!

Υλικά:

Για το ρολό:
• 1,8 κιλά χοιρινό φιλέτο

Μαρινάδα:
• 80 g φυτικού λαδιού
• 5 σκελίδες σκόρδου
• 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
• 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα βότανα
• 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• 1/2 κουτ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
• 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
• 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
• 1 κουταλάκι του γλυκού οποιαδήποτε μουστάρδα
• 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

Γέμιση:
• 5-6 μεγάλες κόκκινες πιπεριές
• 150 γραμμάρια μαγειρεμένο μπέικον
• 200-250 g τυρί

Συνοδευτικό:
• 7 μεγάλες πατάτες
• 2 μεγάλα κρεμμύδια
• 5-6 σκελίδες σκόρδου
• 1 κουταλιά της σούπας μπαχαρικά για πατάτες
• 3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

Εκτέλεση

Ανακατέψτε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπλέντερ μέχρι να πάρετε μια ομοιογενή σάλτσα.
Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε το στην άκρη.
Το κρέας για το ρολό μπορεί να κοπεί σε στρώσεις με διαφορετικούς τρόπους:
Κόψτε στο κέντρο, χωρίς να φτάσετε στη βάση του 1 cm, και στη συνέχεια ανοίξτε κάθε μισό σε μια σπείρα


Καλύψτε το έτοιμο στρώμα κρέατος με μεμβράνη και χτυπήστε με ένα σφυρί κουζίνας.


Το γλασάρουμε με την αρωματική μαρινάδα μας το τυλίγουμε σε ρολό το βάζουμε σε μια σακούλα και το βάζουμε στο ψυγείο απο 1 ώρα έως 1 μέρα .

Για την γέμιση

Κόψτε τις πιπεριές στη μέση, αφαιρέστε τους σπόρους και απλώστε σε ένα ταψί.


Λιπάνετε ελαφρά από πάνω με φυτικό λάδι και βάλτε στο φούρνο.
Ψήνουμε στην υψηλότερη θερμοκρασία – στους 250 ° C, και στο γκριλ έως ότου το δέρμα στις πιπεριές χαλαρώσει, οπότε θα είναι πιο εύκολο να αφαιρεθεί μετά.
Περίπου σε 20 λεπτά θα είναι έτοιμες.
Μεταφέρετέ τες σε μπολ ή κατσαρόλα, καλύψτε και αφήστε για 10-15 λεπτά μέχρι να
μαλακώσουν καλά.
Ταυτόχρονα, τρύψτε 200-250 g σε χοντρό τρίφτη.
Βγάλτε το δέρμα από τις πιπεριές και βάλτε σε ένα πιάτο.
Ξετυλίξτε το ρολό του μαριναρισμένου κρέατος και, ξεκινώντας από την στενή άκρη,
όπου θα διπλώσουμε το ρολό, απλώστε τις πιπεριές.

Αντί για πιπεριές μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τηγανητά μανιτάρια, κρεμμύδια με καρότα,
λεπτές φετες αυγών, φέτες αγγουριών τουρσί, ελιές, φρέσκα χόρτα, σπανάκι κ.λπ.
Χυμός που απομένει από τις πιπεριές, τον ρίχνουμε στο μπολ με μαρινάδα.
Πάνω από τις πιπεριές απλώνουμε λωρίδες μπέικον – δίνει τη ζουμερότητα στο ρολό.
Αυτή τη φορά έχω ωμό μπέικον, αλλά μπορώ να πάρω βραστό καπνιστό.
Εάν ένα κομμάτι κρέατος είναι λιπαρό, για παράδειγμα, το μέρος του λαιμού,
τότε το μπέικον μπορεί να αντικατασταθεί με λεπτές φέτες ζαμπόν ή καθόλου.
Απλώστε το τριμμένο τυρί πάνω από το μπέικον και διπλώστε ένα σφιχτό ρολό.


Το δένουμε με σπάγγο ή ένα μαγειρικό νήμα για να δώσουμε τη φόρμα στο ρολό.
Κόψτε την περίσσεια του νήματος.


Σε αυτό το στάδιο, το ρολό μπορεί να τυλιχτεί σε μεμβράνη και να μπει στο ψυγείο
και το ψήσιμο γίνεται αμέσως πριν το σερβίρετε στο τραπέζι.
Μπορείτε να το σερβίρετε με οποιαδήποτε γαρνιτούρα που σας αρέσει.

Μαγειρεύω πατάτες φούρνου.

Για αυτό πάρτε 7 μεγάλες αποφλοιωμένες πατάτες,
2 μεγάλα κρεμμύδια και μερικές σκελίδες σκόρδο.
Κόβουμε τις πατάτες σε παχιά φέτες και τις βάζουμε αμέσως σε ένα ταψί.
Εκτός αυτού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καρότα, κολοκυθάκια, μανιτάρια, γλυκές πιπεριές, μίσχους σέλινου κ.λπ.
Απλώνουμε απο πάνω τα κρεμμύδια 1 κουταλιά της σούπας καρυκεύματα για πατάτες, είναι ήδη αλμυρό και προσθέστε 2-3 κουταλιές της σούπας λάδι.
Ανακατέψτε τα καλά και οι πατάτες για το ρολό είναι έτοιμο.
Απλώστε το πάνω μέρος των πατατών το ρολό και λαδώστε το ρολό με την υπόλοιπη μαρινάδα.


Σκεπάζουμε ολόκληρη την επιφάνεια του ταψιού με αλουμινόχαρτο και το στερεώνουμε σφιχτά στις άκρες.


Βάλτε το ταψί στο φούρνο και ψήστε σε θερμοκρασία 200 ° C για μια ώρα.
Μετά στην ώρα αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το στέλνουμε πίσω στο φούρνο για 20 λεπτά για να προσθέσουμε ένα όμορφο χρυσό χρώμα στο πιάτο.
Όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο.
Αφαιρέστε το νήμα και κόψτε ένα μέρος.


Κόβουμε σε φέτες και το μεταφέρουμε στο πιάτο και γαρνίρουμε με αρωματικές πατάτες φούρνου.

Όμορφο, εντυπωσιακό, πολύ νόστιμο!

Εύχομαι σε όλους καλή όρεξη!

Subscribe to recipe’s youtube channel here

 

 

Προηγούμενο άρθροΣπιτικό Χριστουγεννιάτικο κέικ Πανετόνε
Επόμενο άρθροΠαραδοσιακές Δίπλες…που σερβίρουμε τα Χριστούγεννα