Μοσχαρίσιο εσκαλοπ με σάλτσα μουστάρδας

Συστατικά

Αλεύρι όσο χρειαζετε
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 κλωναράκια μαϊντανού
8 φέτες μοσχαρίσιο κρεας
½ κύβο μαγειρέματος
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 ποτήρι λευκό κρασί
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Βούτυρο
Πιπέρι
Αλάτι

Εκτέλεση

Χτυπάμε ελαφρά τις φέτες του κρέατος να λεπτυνουν και τις περνάμε απο το αλεύρι.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι με τον μαϊντανό, τα βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με 50 γραμμάρια βούτυρο και 2 κουταλιές της σούπας λάδι. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν σε πολύ χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά μέχρι να γίνουν κρέμα.
Διαλύουμε τη μουστάρδα και στρώνουμε πάνω το κρεας.
Τα βάζουμε να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές, αναποδογυρίζοντάς τα μια φορά. Τα πιπερώνουμε, και προσθέτουμε πολύ λίγο αλάτι. Τα βρέχουμε με το κρασί και τα αφήνουμε να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά, ώστε να σωθεί ελαφρώς το κρασί. Αραδιάζουμε τα εσκάλοπ σε ένα πιάτο σερβιρίσματος και τις καλύπτουμε με τη σάλτσα.

Προφυλάξεις
Προσέχουμε να μην κάψουμε το τηγανισμένο κρεμμύδι και τον μαϊντανό, αλλιώς η σάλτσα δεν θα είναι καλή.
Ιδέες και παραλλαγές
Αυτή η συνταγή μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους, μπορείτε να δοκιμάσετε να αντικαταστήσετε το λευκό κρασί με ένα ποτήρι μπύρα lager χωρίς αφρό.

Προηγούμενο άρθροΠαγωτό με γεύση Τούρτας…το Παγωτό του Χειμώνα
Επόμενο άρθροMπισκότα με άρωμα από μέλι και κανέλα