Kράκερ με σπόρους, χωρίς αλεύρι

Γεια σας θα σας δείξω πολύ εύκολα και εξαιρετικά νόστιμα τραγανά κράκερ με σπόρους, χωρίς αλεύρι. To πιο υγιεινο σνακ για το σχολειο και το γραφέιο

Υλικά:

100 γρ ηλιόσπορους,
100 γρ κολοκυθόσπορους,
100 γρ μίγμα σπόρων,
100 γρ λιναρόσπορο,
50 γρ. σουσάμι,
50 γρ σπόρους chia,
2 κουτ. αλάτι,
6 κουταλιές της σούπας αλευρι βρώμης
400 ml ζεστό νερό.

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακάτεψα όλα τα υλικά με το ζεστό νερό. Άφησα τους ξηρούς καρπούς να φουσκώσουν για 20mins.Στη συνέχεια τους έριξα σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος
και τους άπλωσα σε ένα λεπτό στρώμα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για περίπου 40-50min.
Σας συνιστώ να το φτιάξετε θα εκπλαγείτε από τη γεύση

❤️καλή σας μέρα ❤️❤️❤️

Цветана Йончева-Иванова

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Cheesecake με γιαούρτι σε φλιτζάνια

Cheesecake με γιαούρτι σε φλιτζάνια

Υλικά

Μπισκότα digestive 100 γρ
Τυρί ρικότα ή τυρι μασκαρπονε 250γρ
Ζάχαρη 3 κουταλιές της σούπας, μέλι ή ζάχαρη μπορούν να μειωθούν ή να αυξηθούν κατά προτίμηση
Σπόροι Τσία (Chia) 2 κ.σ
Γιαούρτι 3 κ.σ
Λάδι 50 γρ
Μαρμελάδα 4 κ.σ

Παρασκευή

Το πρώτο βήμα είναι να τρίψετε τα μπισκότα, μπορεί να γίνει σε κόφτη ή απλά να τα βάλετε σε ένα σακουλάκι και να τα θρυμματίσετε με τον πλάστη. Στη συνέχεια λιώστε το βούτυρο για μισό λεπτό στο φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατεύουμε με τα μπισκότα.
Χωρίστε τα ψίχουλα που προκύπτουν σε τέσσερα μπολ ή σε κατάλληλα φλιτζάνια.

Ανακατεύουμε το γιαούρτι με μια κουταλιά ζάχαρη και τους σπόρους chia. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για δέκα λεπτά.
Στη συνέχεια, χτυπήστε το τυρί ρικοτα με την υπόλοιπη ζάχαρη. Χρησιμοποίησα μπλέντερ. Στη συνέχεια ανακατεύουμε με το γιαούρτι chia.

Μοιράζουμε την έτσι προετοιμασμένη γέμιση για το cheesecake μας στις στις κούπες.
Συμπληρώστε με μαρμελάδα της αρεσκείας σας. Χρησιμοποίησα μαρμελάδα μούρων!
Αφήστε τα έτοιμα γλυκά για αρκετές ώρες στο ψυγείο.

Καλη Απόλαυση.

ΠΗΓΗ:Казано честно в кухнята

Προηγούμενο άρθροΧοιρινή τηγανιά με ρύζι!!!
Επόμενο άρθροΤα γλυκάκια της στιγμής ομορφαίνουν κάθε τραπέζι καθώς πλησιάζει η Πρωτοχρονιά