Ο τραχανάς, ένα από τα πιο παραδοσιακά ελληνικά φαγητά, είναι ιδανικός για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Η ζεστή και παχύρρευστη σούπα τραχανά προσφέρει μια μοναδική γεύση και θρέφει τον οργανισμό.

Υλικά

2 φλιτζάνια τραχανά ξινό ή γλυκό
8 φλιτζάνια νερό
1 μεγάλο κρεμμύδι
200 γραμμάρια φέτα κομμένη σε κυβάκια
100 γραμμάρια λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τον τραχανά, το κρεμμύδι και τα αφήνουμε περίπου 20 λεπτά να φουσκώσει ο τραχανάς. Στη συνέχεια βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και βράζουμε τον τραχανά ανακατεύοντας συνεχώς.Μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά περίπου. Προσέχουμε πάντα να έχει αρκετό νερό ώστε να μην κολλήσει.
Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε το λάδι, το αλάτι, τα πιπέρια. Ανακατεύουμε ελαφρά. Για να αποκτήσει ο τραχανάς μας βελουτέ υφή τον χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ.
Τέλος ρίχνουμε τη φέτα κομμένη σε κυβάκια και σερβίρουμε!!!!

Καλό Χειμώνα

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη