Μοσχάρι με αρακά αυγολέμονο

Υλικά

1 κιλό αρακά
1 κιλό κρέας μοσχάρι
2/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 πατάτες μέτριες καθαρισμένες κομμένες σε κυβάκια
2 καρότα καθαρισμένα κομμένα σε κυβάκια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
2,5 φλιτζάνια νερό
3 κουταλιές της σούπας άνιθο
αλάτι πιπέρι

2 αυγά
χυμό από 1 η 2 λεμόνια
1 κ.γ κορν φλάουερ

Εκτέλεση

Βάζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρέας να τσιγαριστεί μέχρι να αλλάξει χρώμα χωρίς λάδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο ,το λάδι και σοτάρουμε 5′-6′ λεπτά. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει σχεδόν στο μισό το κρέας.Ρίχνουμε τις πατάτες, τον αρακά ,τα καρότα, αλάτι, πιπέρι ,το νερό και ανακατεύουμε.
Μόλις πάρει βράση σκεπάζουμε την κατσαρόλα χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας και σιγοβράζουμε για 25′-35′.

Προς το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε τον άνηθο.
Αφαιρούμε απ την εστία και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
Ρίχνουμε τ αυγά και το κορν φλάουερ στο μούλτι τα χτυπάμε 1 λεπτό και στη συνέχεια ρίχνουμε το λεμόνι και λίγο ζουμί απ την κατσαρόλα.Χτυπάμε άλλο 1 λεπτό και περιχύνουμε το φαγητό μας.Αφήνουμε λίγο να σταθεί και σερβίρουμε!!!

Καλή σας όρεξη!!!!!

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΔύο ειδών τηγανίτες με μήλο ή Philadelphia….θα μυρίσει όλο το σπίτι υπέροχα
Επόμενο άρθροΚορνεδάκια με κρέμα πατισερι